geo Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Daje kilka aktualnych fotek z tego łowiska,dla niektórych juz znane miejsce:) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
LukaszZ Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Ale zmroziło fiu fiu. Tamta prawa strona jest chyba płytsza co? Ja najwięcej rybek wyciągnąłem Przy tym drzewku koło zjazdu betonowego i bardziej w lewo w stronę rogu. Ale te zaczepy to jest masakra Geo jakiego drapieżnika tam największego widziałeś/ złowiłeś?
geo Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 (edited) Jesli chodzi o zaczepy są wszędzie, tyle ze na róznych głebokosciach.Tam brzegi poprostu zarastały dzewami,krzakami.Teraz oczywiscie jest to wszystko pod woda.Rybki są i to naprawde piękne pomimo duzej presji miejscowych.przewaza okon(mam kilka ponad 40cmna rozkładzie),szczupak w mniejszym stopniu dlatego ze miejscowi czasami obstawiają cały brzeg żywcami(oprócz mojego:))tak było w przypadku złowienia przeze mnie większego szczupaka.Pozatym łowię tylko i wyłaczne na tygodniu po pracy w godz.wieczorych.Weekendy zostawiam na inne wody.Głowy cel to okon,po powodzi widziałem mnóstwo klenia,pewnie trafi sie boluś bo tędy płyneła wisłoka, łacznie z moim domem. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited December 5, 2010 by geo
geo Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Witam LukaszZ byłeś gdzieś na tym weekendzie?Ktoś cos trafił?Ja odpuściłem.Wiesz moze co w powiecie:)?
LukaszZ Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Witam LukaszZ byłeś gdzieś na tym weekendzie?Ktoś cos trafił?Ja odpuściłem.Wiesz moze co w powiecie:)? Nie no. W taka pogodę to można co najwyżej powzdychać do wiosny ;-) Sprzętu podlodowego nie posiadam (jeszcze) więc pozostaje grzanie się w domku przy piwku
geo Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Nie no. W taka pogodę to można co najwyżej powzdychać do wiosny ;-)Sprzętu podlodowego nie posiadam (jeszcze) więc pozostaje grzanie się w domku przy piwku No tak się składa ze ja tez podpijam ale ja nie byłem z braku czasu.Tak sobie czytalem twój post o efektach z tago roku to miałem podobne,z tym ze jednak trafiłem kilka ładnych rybek.Jesli chodzi o Szwecje w tym roku wyniosło mnie to jakies max 600 zł ze wszystkim-przejazd,jakies 6dni łowienia przez duze Ł,jedzonko i biwak pod gołym niebem u znajomych szwedów.
dallasek Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 witam Geo powiedz mi w którym miejscu jest ta Glinianka (jak dojechać) ?
geo Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Droga Mielec- Tarnów. jakieś 500m za salonem skody po prawej stronie będzie stał przydrożny warsztacik wymiany opon,za nim mój dom za domem droga d o glinianki.Samochód możesz zostawić na parkingu przed warsztacikiem lub dojechać pod samą wodę.Nieźle gryzą leszcze i okonki ostatnio.Poza tym padło parę karpi upolowanych przez miejscowych.
evolution4 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Witam. Trzeba mieć jakieś pozwolenie lub uiszczona opłatę żeby łowić rybki na tym łowisku? Mam tu na myśli tylko łowienie dla sportu a nie zabieranie rybek w celu konsumpcji...
adamus78 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Nie musisz nic placić, nie musisz mieć karty. Woda niczyja, możesz łapać dowoli:)
evolution4 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 A jakie ryby mogę tam złowić? Są jakieś większe sztuki?
fish07 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Byłem tam trzy razy ale niestety nic nie złowiłem. Łowiłem na białe oraz na kukurydzę. Przed oraz w trakcie łowienie lekko nęciłem łowisko. Wędkarzom, którzy siedzieli nad tym stawkiem tez jakoś rybki nie brały. Komuś udało się coś złowić na Gliniance? Ponawiam również pytania użytkownika @evolution4 o gatunki ryb występujące w tym zbiorniku.
RICARDO Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 (edited) Często tam bywam ale oprócz drobnicy nic nie złowiłem ale wiem że są tam olbrzymy:eek: Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited September 14, 2011 by RICARDO
geo Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Często tam bywam ale oprócz drobnicy nic nie złowiłem ale wiem że są tam olbrzymy:eek: O RICARDO nawet masz mój dom z brzegiem na 3 focie:D
ukleja Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Często tam bywam ale oprócz drobnicy nic nie złowiłem ale wiem że są tam olbrzymy:eek: Z załączonych fotek widzę że niezła woda pytanko koła Mieleckie nie starają się o pozyskanie tego zbiorniczka
RICARDO Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Z załączonych fotek widzę że niezła woda pytanko koła Mieleckie nie starają się o pozyskanie tego zbiorniczka Zbiornik jest po prostu trudny dlatego nie jest atrakcyjny i dobrze Pozdrawiam.
MB.karp Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Witam. Wiecie może czy w tej "gliniance" pływają jakieś karpie/amury (takie trochę większe)? Chciałbym zastawić się tam na karpie.
RICARDO Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Na pewno są,:)ale z wyholowaniem większego okazu będzie problem, ze względu na liczne podwodne zawady w które Karp lub Amur z pewnością będzie chciał uciec ,więc życzę powodzenia.
Dominik18king Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Witam. Wiecie może czy w tej "gliniance" pływają jakieś karpie/amury . Szału tam z rybami nie ma. W końcu to jest obiekt niczyj więc każdy ( czy ma kartę czy nie) może na nim siedzieć. Poza tym to w ogóle nie jest zarybiane. Przynajmniej nie przez PZW.
MB.karp Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Wiem, że będzie problem, ale to fajnie. Mówisz, że szału nie ma, ale czy ktoś widział, albo słyszał o jakiś większych karpiach w tej gliniance (nawet takich po 5-6kg)?
Dominik18king Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Kolega tam chodzi ale na płocie i szczupaki. O karpiach nic nie wiem. Ja tam tylko kilka razy byłem i to popływać. Zbiornik jest bardzo trudny bo to studnia bez dna. Trzeba wiedzieć gdzie posadzić zestaw. Proponuje już Rzemień lub Werynie.
geo Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 Kolego MB.karp rybostan jest dość dobry jak na taki zbiornik.To że nie jest zarybiany rekompensuje rzeczka z którą wpływają drobne ryby typu płoć,okoń.Jest sporo szczupaka.Czasami złowisz suma ,drobnego na czerwonego robaka.Karaś,leszcz dużo krąpia.Nigdy nie słyszałem o złowieniu tam sandacza ani bolenia.Po ostatniej powodzi trafiają się klenie i jazie.Karpie i amury występują, lecz nie są to obfite stada.Powiedziałbym wystarczające dla karpiarzy szukających większych rybek.Dużo lina zaobserwowałem na tarle w tamtym roku..Ogólnie zbiornik trudny technicznie.Tak się składa że jak sobie patrze z zawsze z balkoniku to miejscowi czy też jak niektórzy nazywają ich kłusolami czy też autochtonami nie są szkodliwi.Ten zbiornik trzeba poznać aby na nim łowić.Batymetrię dna znam od młodości gdyż wraz z moim wiekiem była pogłębiana.Jeśli by ktoś był zainteresowany przedstawię niestety nie forum a osobiście,zapraszam do mnie.Ostatnie sprawa to tego że jest niczyja.Woda należy do prywatnego człowieka którego nazwisko jest nieważne.Droga dojazdowa wraz z jednym z brzegów należy do gminy.Następne to prywatne tereny.Jedna z linii brzegowych należy do mnie.Jeśli chodzi o moją stronę dbam tylko o to by nikt nie zostawiał śmieci. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
adamus78 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 (edited) Piękne karasie:). Myśle że tam może pływać kilka karpi sporych rozmiarów, ponieważ jest to trudne łowisko, a karpie tam łapałem już z 15 lat temu. Edited April 16, 2013 by adamus78
syn05 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Ja również podobnie jak kolega "geo" mam blisko do tego zbiornika. Z tejże racji odwiedzam go dość często aby pozyskać tam głównie żywca. Chociaż po powodzi z przed kilku lat złowiłem tam dwa karpie w granicach 40-45cm, ale strasznie wychudzone i jednego dość ładnego węgorza. Znajomy który przesiaduje tam dość często złowił kilka średniej wielkości dziwnie kolorowo ubarwionych karpi i mnóstwo sumików karłowatych. Ogólnie jeśli chodzi łowienie z doskoku to nie wróżę sukcesów, chyba że np. tygodniowa zasiadka. Ja w ubiegłym roku łowiąc żywca około 30-40 razy nie złowiłem nic większego od leszczyka bądź jazia.
szuwar7 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Lowiłem tam pare razy fajny zbiorniczek.Podono trafiaja sie karpie z tego co słyszałem.Tak pozatym mnogo płoci.Kiedyś sondowalismy tam z kumplem strasznie głęboko 8-9 m,no i na sondzie pokazywało cos wiekszago.warto sprubowac.
Recommended Posts