MilanND Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Ten LRF to typowa wklejaneczka przyjemnie sie trzyma w lapkach akcja tak jak pisał Pablo jakos mało okoniowa jak dla mnie. Raz nIe lubię wklejanek, dwa lubie szybsze kije i sztytowa akcje. Jeśli masz całkowicie odmienne preferencje kijek wart zainteresowania. Jak na moje wędkowanie to jedynie pod microjiga widziałbym tą wedeczke, do gumki i wobka jak dla mnie zbyt miękka jednak to tylko i wyłącznie moje indywidualne upodobania.
Piotr Rabczak Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 Na Langiewicza przyszło sporo SG, jest LRF 0,5-7g po gwarancyjnej wymianie górnej części, pewnie na dwieście by go wynegocjował, jest Parabellum 0-7g co @Kaskader zachwalał. Na Warszawskiej też nowa dostawa więc można pojeździć i po negocjować obniżkę ceny
Piotr Madura Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 Dzięki za info, może akurat uda się coś trafić ciekawego
Piotr Rabczak Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 (edited) Dnia 19.02.2016 at 11:38, Piotr Rabczak napisał: ...jest LRF 0,5-7g po gwarancyjnej wymianie górnej części... Nowa wędka na gwarancji, trzy razy nad wodą, nowy cały górny element. Uściślam na prośbę sprzedającego Edited February 21, 2016 by Piotr Rabczak
Kaskader Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 to czy LRF to wklejanka czy nie to już dużo było, w każdym bądź razie część szczytowa jest pusta w środku. Fajne kije ale czasami lubią się złamać.
Piotr Madura Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 Na Fishing-Test z komentarzy można odnieść wrażenie jakoby to była częsta przypadłość...
Kaskader Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 miałem LRF 5-12 i złamałem go po godzinie łowienia łowiąc główką 3g + 5cm kopytko. Oddałem go do sklepu w ten sam dzień. Po około roku odkupiłem od kumpla ten sam model i przeciążałem go do nawet 20gr w celu testu i jemu się nic nie stało. W tym który złamałem blank wyglądał jak ucięty nożem. od strony kręgosłupa był tak jakby grubszy, natomiast po przeciwnej stronie blank miał grubość kartki papieru..
Piotr Madura Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 Zastanawia mnie ta szczytówka w LRF... mianowicie, czy czasami nie jest za bardzo podatna na uszkodzenia. Nie chodzi mi już o "wady fabryczne", ale chociażby częste sytuacje, kiedy się wędką zaczepi o jakieś dajmy na to drzewko, czy kiedy linka przy zarzucie owinie się wokół.
Lucjan Kula Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Polecam wędkę konger streeto nowość uchwyt skss i przelotki bodajże Fuji fajnie wyglada i gramature znajdziesz dla siebie
bongo Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Posiada ktoś wędkę DAM EFFZETT Microflex o cw. 1-7 gr.? Możecie coś o niej powiedzieć ? Jakich przynęt głównie na niej używacie, jak się zachowuje podczas holu ryby, ugięcie, trzymanie ryby, jak daleko posyła małe przynęty ? Jaka długość będzie lepsza na okonia z brzegu w przypadku tego modelu ? Do wyboru 1,9 i 2,3m.
rrthc Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Też mnie ciekawi ten kije. Czy charakterystyką przypomina Shadow spinn?
Zbigniew Posted March 12, 2017 Posted March 12, 2017 Posiadam microflexa 230/7g od wrzesnia 2016.Łowiłem nim najwięcej na dolnym Sanie głownie nieduże klenie i okonie. Lubie tym kijem łowić,okoń 30cm potrafi tą wędkę nieźle wygiąć.Da radę też trochę większym rybom,Posiadałem prabelum SG do 7g i zdecydowanie wolę microflexa. Nie wiem co to jest "Shadow spin"
Piotr Rabczak Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 Mikado Nihonto UL Perch 220/8, waga 91 gram, zaczynam drugi sezon z tym kijkiem, jestem bardzo zadowolony. Daje też radę większym przyłowom. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Piotr Madura Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 Zaciekawił mnie swego czasu inny DAMowski kijek - EFFZETT PERCH SPECIAL 1,90m 2-8g Ciekawe jak szybki, miał to ktoś z Was w rękach albo widział chociaż na żywo?
GrenĐi Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 Gdyby ktoś był zainteresowany to posiadam na sprzedaż LRF'a od SG; 2,44m, od 2-10g
bongo Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 LRF to wklejka, a Perch Specjal podobno sztywny, zaniżone ma cw a w rękach miałem w sklepie uchwyt niezbyt fajny.... Może ktoś jeszcze o Microflex'ie coś powie ?
Dawid Bukała Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 a patrzyliście na Konger Streeto 2-9g 2.02m nie wklejka, posiadam taki ale jeszcze nie testowany podczas holu.
rrthc Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 22 godziny temu, Zbigniew napisał: Posiadam microflexa 230/7g od wrzesnia 2016.Łowiłem nim najwięcej na dolnym Sanie głownie nieduże klenie i okonie. Lubie tym kijem łowić,okoń 30cm potrafi tą wędkę nieźle wygiąć.Da radę też trochę większym rybom,Posiadałem prabelum SG do 7g i zdecydowanie wolę microflexa. Nie wiem co to jest "Shadow spin" Shadow spin to tez Dam
Zbigniew Posted March 13, 2017 Posted March 13, 2017 11 godzin temu, bongo napisał: LRF to wklejka, a Perch Specjal podobno sztywny, zaniżone ma cw a w rękach miałem w sklepie uchwyt niezbyt fajny.... Może ktoś jeszcze o Microflex'ie coś powie ? Uważam że wędka jest dobrze opisana i myślę że 7g to maksimum dla tego kija. Obsłuży małe woblerki ,niewielki gumy i obrotówki max nr 2. W czasie holu pracuje bardziej w części środkowej. Robi wrażenie bardzo delikatnej . W połączeniu z cienka plecionką powstaje fajny zestaw do łowienia małych i średnich ryb. Każdemu pasuje coś innego.
Patryk Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Ja lowie fenwick do 5g kijek na okonia jest ok do bardzo lekkiego łowienia. Pełna parabola od samego początku holu. Ale polecilbym jeszcze streeto były w karinie na warszawskiej machales nim i bardzo mi się podobał leciutki szybki
LuJu Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 20 godzin temu, Piotr Rabczak napisał: Mikado Nihonto UL Perch 220/8, waga 91 gram, zaczynam drugi sezon z tym kijkiem, jestem bardzo zadowolony. Daje też radę większym przyłowom. Łowisz tym z łódki czy z brzegu?
NUNEK Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Ja osobiście ostatnia na Rybomani w Poznaniu ''wymacałem'' nowość na 2017 KONGER DYNAMIX Jig 212cm i 3-14g długość transportowa 103cm oczywiście w dwu składzie jak dla mnie kij idealny na łódkę. Ps.na obecną chwilę nic nie ma w necie o tym kijaszku, kto ciekaw to mają być w tym tygodniu na WARSZAWSKIEJ.
Piotr Rabczak Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 2 godziny temu, LuJu napisał: Łowisz tym z łódki czy z brzegu? Wyłącznie z brzegu na lekko główką przeważnie 1,5 gr.
Gabriel Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Kongery miały być, ale nie ma. Jedyny egzemplarz jest już u mnie w domu. Faktycznie mega szpada, na początku myślałem że jest bez wklejki -tak pięknie i równo się gnie. Myślę ze tak od 3g + guma w górę będzie super.I to za te pieniądze ,.. Bardzo ładnie zrobiony-pianka + korek, uchwyt oryginał fuji dps, przelotki fuji. Gdybym nie miał już 5 kii pod okonia ... pewnie bym go zostawił dla siebie.
Recommended Posts