andgron Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 Od dłuższego już czasu w przepławce nie ma wody (no może jest kilka centymetrów) . Woda w całości jest kierowana na elektrownię , mam pytanie czy właściciel elektrowni ma prawo tak postępować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 Tu masz wszystko: Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 Nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domek1995 Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 Stały przepływ wody przez przepławkę 2m^3/s. Tylko nie mam pomysłu jak to zmierzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Byłoby widać Przez całe koryto Wisłoka w czasie późnoletnich niżówek płynie czasem mniej niż 1m^3/s Link to comment Share on other sites More sharing options...
andgron Posted March 9, 2018 Author Share Posted March 9, 2018 Wczoraj po południu nadal w przepławce nie było praktycznie wody.Dziś rano zadzwoniłem na Akacjową i poinformowałem o sytuacji . Osoba z którą rozmawiałem zapewniła mnie ,że będą interweniowć . Koło południa woda w przepławce już była . + dla ZO PZW . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Marucha Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Ja bym raczej dał wielkie minus, skoro, jak pisałeś wyżej, cyt. Dnia 4.03.2018 o 14:55, andgron napisał: Od dłuższego już czasu w przepławce nie ma wody Nie mieszkam w Rzeszowie, ale czy to rzeczywiście takie trudne, by w przeciągu "dłuższego czasu" nikt z ZO nie mógł zajrzeć na przepławkę? Nie trzeba przecież wydawać ekstra kasy na paliwo i wysyłać człowieka w jakiś odległy teren... Moim zdaniem, za stałą kontrolę stanu rzeczy, powinna być odpowiedzialna konkretna osoba w zarządzie. Jak ciężko komuś ruszyć cztery litery, to niech dogadają się ze strażą rybacką, którymkolwiek kołem wędkarskim lub nawet konkretnym (zaufanym) wędkarzem. Tak ciężko to zorganizować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suwek Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 4 godziny temu, andgron napisał: ... + dla ZO PZW . + to dla Ciebie za zwrócenie uwagi i zgłoszenie sprawy. 3 godziny temu, Gajowy Marucha napisał: Nie mieszkam w Rzeszowie, ale czy to rzeczywiście takie trudne, by w przeciągu "dłuższego czasu" nikt z ZO nie mógł zajrzeć na przepławkę? Nie spodziewałbym się, że ZO ma harmonogram zaglądania na przepławkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Marucha Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Ja też bym się nie spodziewał, ale wymagałbym od nich zainteresowania tematem. Widzę, że problem niskiej wody na niej nie jest jakiś sporadyczny. Wędkarze z Rzeszowa powinni "nękać" ZO takimi telefonami i w konsekwencji wymagać od nich jakiejś wzmożonej czujność... Jak nie będziecie tego robić, to będą wygodnie siedzieć na stołkach, a ryby nie będą migrowały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 (edited) Co do tej migracji to mam pewne wątpliwości, przecież kilka kilometrów poniżej jest jaz piętrzący wodę do elektrociepłowni który nie posiada przepławki. https://www.google.pl/maps/place/Rzeszów/@50.0615219,22.0153237,53a,35y,180h,39.5t/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x473cfae3cc14d449:0xd2240d31b33eb2ed!8m2!3d50.0411867!4d21.9991196?hl=pl Edited March 11, 2018 by Sasanek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Marucha Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 No cóż, nie jestem z Rzeszowa i nie znam tematu tak dokładnie. Jednak po coś ta przepławka jest i niech chociaż ryby z tego odcinka mają szansę się przemieszczać przez nią. Drobnymi krokami do celu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andgron Posted March 22, 2018 Author Share Posted March 22, 2018 Niestety w przepławce znowu jest może z 10 cm wody, elektrownia działa na pełnych obrotach , kasa misiu kasa .Działania podjęte przez (?) ZO nic dały . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts