Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chcę spróbować się w tym roku z boleniem na Wisłoku. Zakupiłem thrille(podrożały od tamtego tygodnia o 3zł:mad:), bezsterowe siudaki i łomżyńskie. Myślałem jeszcze o sigach i hermesach. Co Wy na to? Macie jakieś pewniaki?

Posted

hermes kolego to niezłe wobki i cena dobra:). thrille droższe ale solidniej wykonane,lecz bolenie na to już nie patrzą.:D

Posted

Oktawian nie robi plasterków, ale dostęp do nich ma:) Hermesy mam od dobrych kilku lat, mimo usilnych starań brania się nie doczekałem. Miałem takie sytuacje, że żerujący boleń omijał tą przynętę, a po zmianie na inną, już w pierwszym rzucie zdejmowałem gagatka. Są osoby, które łowią na Hermesy i mają dobre wyniki, tylko dlatego nie pozbyłem się tych przynęt. W Sigę śmiało możesz zainwestować, ale w tonącą. Z seryjnych przynęt możesz jeszcze zainwestować w rippery mansa 5cm czy knighty.

Posted (edited)

Na plastry takie jak kolega Oktawian nie miałem jeszcze żadnych efektów. Wolę łowić na woblery bo według mnie jest większe prawdopodobieństwo że coś weźmie. Np. na boleniowego wobka złapałem ładną brzanę . Na zwykłego wobka własnej roboty pod szczupaka złapałem z opadu bolenia a czymś takim z opadu ciężko coś wyciągnąć (chyba że ryba dostanie tym w głowę) :). Ale 5 zł to nie dużo więc spróbuj.Sorki za przejęzyczenie :)

Edited by Dominik18king
Posted

Witam wszystkich.Niestety nie dam rady być na zlocie, a bardzo interesują mnie te "plasterki", więc mam pytanie. Czy istnieje możliwość zakupu tej przynęty w inny sposób??? Z góry dzięki za odpowiedż. PS. Miłej zabawy na zlocie.

• 5 months later...
Posted

Kupiłem dwa jakieś trzy miesiące temu jeden oblazł z farby jak wąż ze skóry a z drugiego wypadł ster zawiodłem się zawsze wobki Lipińskiego były bez zarzutu.

Posted

Spirity jak dla mnie są bardzo dobre, w galerii mam zdjęcie bolka złapanego właśnie na tą przynęte przy zerowej aktywności ryb. Ale cena jest dość duża:eek: Poza tym twistery od 5 do 7cm białe, perłowe, kremowe itd też się dobrze sprawdzają i są tańsze;)

Posted

Moim zdaniem Spirit firmy Hunter to mistrzostwo świata.Owszem zdarza się że trochę farby zejdzie, ale boleniom jakoś to nie przeszkadza.Zawsze miałem kłopot ze złapaniem rap które mimo agresywnego żeru nie interesowały się moją przynętą po zmianie na Spirit'a zdarzało się że już w pierwszym rzucie uderzył w niego boleń, lecz czasem bywa tak że i nawet najlepsza przynęta zawiedzie.Moim zdaniem warto jest zapłacić te pieniądze za ten wobler.

Posted

Nie jestem łowca boleni i brakuje mi dużo do łowienia ich świadomie a i przynęt boleniowych nie przerobiłem dużo,ale za ta kasę to wobek powinien być wykonany lepiej,w tym roku zakupiłem wobki boleniowe od kol @kokosa i powiem że na Wisłoce się sprawdzają,a i cena dobra;)

• 4 months later...
Posted

Ja bolki łowię na wobki Gusmany, Karola Chmielewskiego, Spirity, Tomm-ego, i Tarnusy.

Więcej mi nie trzeba a sprawdziłem już chyba wszystkie wobki znane na rynku :)

Bliżej jesieni woblerki wsadzam do szafy i zabieram tylko gumki w tym roku będę testował uklejki RH.

Pozdrawiam.

• 6 years later...
Posted

W dniu 23.04.2018 o 20:39, Suwek napisał:

Odświeżę temat, bo sezon się zbliża :) Pytanie czy ktoś z was używał gumek na bolenie np. Lit'l Fishie firmy Cream - znanych też jako knighty (tu i tam się słyszy o ich skuteczności). Będę wdzięczny za podzielenie się doświadczeniami. Chodzi mi o te gumki: http://www.cremelure.com/store/store_product_detail.cfm?Product_ID=52&Category_ID=24  

Skuteczne szczegolnie ten z niebieskim grzbietem dobrze jest skrocic te faldki ktore odpawiadaja za prace aby byla drobniejsza wada gum jest głowka jigowa i nie wszystkie bolki atakajuce od dolu sie zapinaja .

Z killerow moge polecic dorado tender kolor bp oraz fantomy i fanatici huntera oraz wslasnie siek-m siga te mniejsze u mnie sa bardziej skuteczne i cena super 13 zł w jednym z Mieleckich sklepow wedkraskich .

• 3 weeks later...
  • 4 months later...