Andre Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Wczoraj zacząłem sezon na Wiśle. Niestety niedługo łowiłem bo przyszło się zmagać z ulewą. Zaliczyłem branie bolenia- na początek musi wystarczyć
Andre Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 Dziś wieczorem, najpóźniej jutro rano zaglądnę nad Wisełkę. Mam info od Krzyśka Stepanowa ,że na śląskim odcinku trwa sandaczowy szał. Sandacze spłynęły z Goczałkowic. Duże sandacze. 9AzmZAJOp4g
Guest Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Ładne rybki gratuluje ci tak dalej http://wedkarstwoemil.pl.tl/Forum/index.htm zapraszam
Andre Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Można było przypuszczać,że ten gość kropnie wreszcie jakiegoś potwora:D http://www.wedkarskiswiat.pl/content/view/1466/40/
kleniarz Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 To była kwestia czasu dla Marka - niesamowity wędkarz Syn też idzie w ślady ojca ale w sumie ciężko się dziwić, szczerze ich podziwiam!! Pięeeeekna sztuka
pah Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Pierwszy spinningowy sum z Wisły Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
LukaszZ Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Pierwszy spinningowy sum z Wisły Jak woda na Wiśle?
pah Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Woda ma stan średni bo starorzecze w okolicach Glin - "wyspa" wciąż płyniei. Nie byla zmącona, można spokojnie łowic. Na przelewach dobrze brały okonie i klenie, a nawet jelec sie trafił taki ponad 25cm.
Schizaaa Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 ja mam takie pytanie do was .. Czy sum w naszych rzekach rozmnaża się naturalnie ?
ukleja Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 ja mam takie pytanie do was .. Czy sum w naszych rzekach rozmnaża się naturalnie ? Witam tak sumy u nas sie same rozmnażają przeciez mają okres ochronny wprowadzony
psp Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Witam. Jaka woda jest na Wiśle, do się łowić ?
Andre Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Stan wody w Szczucinie- 398 cm czyli tak ze ... 2 metry za dużo.
Andre Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 W niedzielę zaglądnąłem nad Wisłę. Niestety stan wody nie odbiegał od tegorocznej normy , czyli grubo ponad metr od średniego stanu. Na jednym ze starorzeczy nawet dało się porzucać, czego efektem było jedno wyjście szczupaczka do gumy. Do sandaczowych miejscówek w tym roku nawet nie udało mi się dojść. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
mokrzo Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Panowie jeździ ktoś na Wisłę? Jak woda? Planuje wybrać się jutro tylko jeszcze nie wiem gdzie, nie bardzo orientuje się gdzie warto jeździć, chętnie pobiegałbym za szczupakiem po starorzeczach, może podpowiecie gdzie w naszych okolicach są fajne starorzecza na Wiśle? Do tej pory jeździłem do Otałęży albo na prom do Połańca.
LukaszZ Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Byłem dziś ze znajomym na Wisełce w Otałęży. Rzucaliśmy niedługo bo ok 2h. Brań nie odnotowano a szkoda. Widoczki przepiękne. Na długi weekend zapowiadam powtórkę
pah Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Dzisiaj dość mocno podziurawiłem lód na starorzeczu ale żadnego okonia nie udało sie skusić na błystkę.
pah Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Dzisiaj była super pogoda więc wybrałem się nad Wisłę na spacer i obczajenie miejscówek. Byłem w Glinach tam gdzie jest przeprawa promowa do Połańca. Po przejściu może 500m zobaczyłem zastawiona sieć w wodzie i niestety po kolejnych 200m kolejną. Nie wiem czy było ich więcej bo dalej nie szedłem. Sieci oczywiście wyciągnąłem i w domu poszły nożyczki w ruch. W tamtych okolicach kłusownicwo na Wiśle i starorzeczach to normalka. Szkoda, że odpowiednich służb tam nigdy nie spotkałem. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
www2020 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Bardzo dobra decyzja. Z kłusolami trza walczyć tylko czemu to wędkarze muszą to robić? Są odpowiednie służby do walki z kłusownictwem, czyżby czasu nie mieli? na co idą nasze składki?
Dominik18king Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Niezaczynajmy kolego znów tego tematu bo mnie slak trafia jak sobie o tym pomyślę. Zimno jest. Co ty chcesz chłopaków zaje..../
bronzo77 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Dzisiaj była super pogoda więc wybrałem się nad Wisłę na spacer i obczajenie miejscówek. Byłem w Glinach tam gdzie jest przeprawa promowa do Połańca. Po przejściu może 500m zobaczyłem zastawiona sieć w wodzie i niestety po kolejnych 200m kolejną. Nie wiem czy było ich więcej bo dalej nie szedłem. Sieci oczywiście wyciągnąłem i w domu poszły nożyczki w ruch. W tamtych okolicach kłusownicwo na Wiśle i starorzeczach to normalka. Szkoda, że odpowiednich służb tam nigdy nie spotkałem. Było te sieci zostawić w spokoju !!! Bodajże w zezwoleniu jest numer telefonu do straży rybackiej - dzwonisz - niech ruszą d... . Ktoś by Cię zobaczył, że majstrujesz przy sieciach i się nie wytłumaczysz, że nie twoje i że znalazłeś !
rapala Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Ktoś by Cię zobaczył, że majstrujesz przy sieciach i się nie wytłumaczysz, że nie twoje i że znalazłeś ! I tutaj @bronzo77 ma całkowitą rację.Tak że Panowie ostrożnie z wyciąganiem znalezionych sieci!
Oktawian Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Miałem taki przypadek na Wilczej W. Zadzwoniliśmy do Staszka Mączki z pytaniem co robić w takiej sytuacji. Odpowiedział nam zostawcie sieci i dzwońcie do PSR.
Recommended Posts