Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wczoraj zacząłem sezon na Wiśle. Niestety niedługo łowiłem bo przyszło się zmagać z ulewą. Zaliczyłem branie bolenia- na początek musi wystarczyć:)

• 1 month later...
Posted

Dziś wieczorem, najpóźniej jutro rano zaglądnę nad Wisełkę.

Mam info od Krzyśka Stepanowa ,że na śląskim odcinku trwa sandaczowy szał. Sandacze spłynęły z Goczałkowic. Duże sandacze.

9AzmZAJOp4g

• 3 weeks later...
Posted

To była kwestia czasu dla Marka - niesamowity wędkarz :eek: Syn też idzie w ślady ojca ale w sumie ciężko się dziwić, szczerze ich podziwiam!! Pięeeeekna sztuka ;)

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Woda ma stan średni bo starorzecze w okolicach Glin - "wyspa" wciąż płyniei. Nie byla zmącona, można spokojnie łowic. Na przelewach dobrze brały okonie i klenie, a nawet jelec sie trafił taki ponad 25cm.

Posted
ja mam takie pytanie do was .. Czy sum w naszych rzekach rozmnaża się naturalnie ?

Witam tak sumy u nas sie same rozmnażają przeciez mają okres ochronny wprowadzony

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

W niedzielę zaglądnąłem nad Wisłę. Niestety stan wody nie odbiegał od tegorocznej normy , czyli grubo ponad metr od średniego stanu. Na jednym ze starorzeczy nawet dało się porzucać, czego efektem było jedno wyjście szczupaczka do gumy. Do sandaczowych miejscówek w tym roku nawet nie udało mi się dojść.:mad:

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 2 weeks later...
Posted

Panowie jeździ ktoś na Wisłę? Jak woda? Planuje wybrać się jutro tylko jeszcze nie wiem gdzie, nie bardzo orientuje się gdzie warto jeździć, chętnie pobiegałbym za szczupakiem po starorzeczach, może podpowiecie gdzie w naszych okolicach są fajne starorzecza na Wiśle? Do tej pory jeździłem do Otałęży albo na prom do Połańca.

• 4 weeks later...
Posted

Byłem dziś ze znajomym na Wisełce w Otałęży. Rzucaliśmy niedługo bo ok 2h. Brań nie odnotowano a szkoda. Widoczki przepiękne. Na długi weekend zapowiadam powtórkę :D

• 2 months later...
Posted

Dzisiaj dość mocno podziurawiłem lód na starorzeczu ale żadnego okonia nie udało sie skusić na błystkę.

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj była super pogoda więc wybrałem się nad Wisłę na spacer i obczajenie miejscówek. Byłem w Glinach tam gdzie jest przeprawa promowa do Połańca. Po przejściu może 500m zobaczyłem zastawiona sieć w wodzie i niestety po kolejnych 200m kolejną. Nie wiem czy było ich więcej bo dalej nie szedłem. Sieci oczywiście wyciągnąłem i w domu poszły nożyczki w ruch. W tamtych okolicach kłusownicwo na Wiśle i starorzeczach to normalka. Szkoda, że odpowiednich służb tam nigdy nie spotkałem.

Posted

Bardzo dobra decyzja. Z kłusolami trza walczyć tylko czemu to wędkarze muszą to robić? Są odpowiednie służby do walki z kłusownictwem, czyżby czasu nie mieli? na co idą nasze składki?

Posted
Dzisiaj była super pogoda więc wybrałem się nad Wisłę na spacer i obczajenie miejscówek. Byłem w Glinach tam gdzie jest przeprawa promowa do Połańca. Po przejściu może 500m zobaczyłem zastawiona sieć w wodzie i niestety po kolejnych 200m kolejną. Nie wiem czy było ich więcej bo dalej nie szedłem. Sieci oczywiście wyciągnąłem i w domu poszły nożyczki w ruch. W tamtych okolicach kłusownicwo na Wiśle i starorzeczach to normalka. Szkoda, że odpowiednich służb tam nigdy nie spotkałem.

Było te sieci zostawić w spokoju !!! Bodajże w zezwoleniu jest numer telefonu do straży rybackiej - dzwonisz - niech ruszą d... . Ktoś by Cię zobaczył, że majstrujesz przy sieciach i się nie wytłumaczysz, że nie twoje i że znalazłeś !

Posted
Ktoś by Cię zobaczył, że majstrujesz przy sieciach i się nie wytłumaczysz, że nie twoje i że znalazłeś !

I tutaj @bronzo77 ma całkowitą rację.Tak że Panowie ostrożnie z wyciąganiem znalezionych sieci!

Posted

Miałem taki przypadek na Wilczej W. Zadzwoniliśmy do Staszka Mączki z pytaniem co robić w takiej sytuacji. Odpowiedział nam zostawcie sieci i dzwońcie do PSR.