Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzisiejszy wislany bolek (50 cm) na zdjęciu miałem branie drugiego ale nie trafił w przynętę. Do tego złowiłem jazia i okonia.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 2 weeks later...
Posted

Poniżej ujścia Wisłoki woda brudna,powyżej tracona,podniesiona ale jeszcze do łowienia na dzień dzisiejszy.

• 2 weeks later...
Posted

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam do Was pytanie odnośnie występowania suma w wiśle, czy znacie jakieś dobre miejscówki na wąsacza? z racji że niezbyt częstobywam na wiśle nie znam jej zbyt dobrze, a przynajmniej na tyle aby określić jakieś miejscówki sumowe, a jak wiadomo wisła potrafi się co roku zmieniać.

Posted

A i Sumy wędrują i czasami można je zobaczyć na mieliznach jak wieczorem atakują drobnicę w charakterystyczny sposób:)

A te fotki z tym czymś pływającym na powierzchni już wytłumaczę... To jest sonda zrobiona przez mojego znajomego geniusza ,ma za zadanie sygnalizować zbliżająca się rybę o długości przekraczającej 100 cm.daje sygnały takie jak sygnał SOS.ZASIĘG TEGO RADARU to zaledwie 5 metrów podczas wędkowania w tym czasie kiedy go używałem dał sygnał 2 razy.Ciekawe co było w pobliżu radaru i jakie duże.???

Posted
.Ciekawe co było w pobliżu radaru i jakie duże.???

Ciekawe ustrojstwo :P

ale to nie koniecznie musiały być ryby, mogła woda coś ciągnąć, ale wierzę że to jednak okazale sumy albo szczupaki :D

Posted (edited)

właśnie mogło to coś się toczyć po dnie ale mogły być to rybki duże!!!!:rolleyes:Szkoda tylko że ten kolega pojechał za granicę może by jeszcze coś fajnego wymyślił:(

Edited by RICARDO
Posted

no mógłby dokończyć patent :D

czujka zostaje na stałe i tylko daje powiadomienia na forum lub SMS'em, że SUM zaparkował w zakolu :eek::D

Posted

:D Ty sie nie ciesz bo ostatnio zaprzyjaźniłem się z Twoimi rybami na opasce w Połańcu :D

szkoda że woda przyszła :cool:

PS. ten Zander w podpisie wrócił do wody ? :D

Posted

Sam nie wiem jak to działa:confused: bo to jest ukryte w bloczku ze styropianu (ZALANE SILIKONEM)a dźwięk wydobywa się ze środka kabelek z bateriami jest na zewnątrz w woreczku foliowym i w razie deszczu nie zamokną,przydała by się jakaś dioda zwłaszcza w nocy:rolleyes:A sprzęt oddałem mu przed jego wyjazdem za granicę.Jak bym wiedział to bym sobie go zostawił na ten czas jego pobytu za granicą a tak to jego siostra robiła porządki w pokoju i gdzieś to zapodziała i nie pamięta gdzie?Szkoda bo teraz w lato bardzo by mi się to przydało.

Na razie woda po tych deszczach zaszaleje i na jakiś czas odbój z Wisełką będzie:(

• 2 weeks later...
Posted

Witam.Wczoraj bylem wSandomierzu od 6 do 9 , 200 m w gore wisly od starego mostu od strony Starego miasta. Zlowilem kilkanascie ploci i krapi na bialego z przeplywanki.Wedkarz ktory stal troche wyzej zlowil na ciezka gruntowke 2 leszcze po okolo kg kazdy. Woda czysta ,srednia, spadajaca.