Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Co prawda na Skrzynczynie łowiłem już parę dobrych lat temu (około 8)

Dominował tam karaś i to czasami w naprawde pokaźnych rozmiarach. Z tego co pamiętam to dawniej można było również złowić tam karpia i amura.Głębokość zbiornika nie przekraczała 1.5 metra. Dobry dojazd, miejsce na samochód, ławki na których w dni szkolne jest bardzo dużo młodzieży z pobliskich 2 szkół.

• 4 months later...
Posted

Witam

Ma może ktoś jakieś info na temat zbiornika "Skrzynczyna" w Sędziszowie Młp. łowiłem tam jakieś 6 lat temu i były tam ładne karpie i amury :) na chwilę obecną nie mam kontaktu z żadnym z członków z wspólnoty, a ponoć zbiornik jest zamknięty tylko dla członków, a dla innych nie mam możliwości łowienia. Jeżeli ktoś wie o co biega i dlaczego nie można tam łowić na licencję 1- dniową to proszę o jakieś informacje.

Posted
Witam

Ma może ktoś jakieś info na temat zbiornika "Skrzynczyna" w Sędziszowie Młp. łowiłem tam jakieś 6 lat temu i były tam ładne karpie i amury :) na chwilę obecną nie mam kontaktu z żadnym z członków z wspólnoty, a ponoć zbiornik jest zamknięty tylko dla członków, a dla innych nie mam możliwości łowienia. Jeżeli ktoś wie o co biega i dlaczego nie można tam łowić na licencję 1- dniową to proszę o jakieś informacje.

Sprawa wygląda tak:

Do poprzedniego roku włącznie można było wykupić zezwolenie dzienne za 7/15zł bądź roczne za ~50zł. W tym roku zostało to uniemożliwione, bo nagle się okazało, iż związek nie ma osobowości prawnej do poboru opłat. Zdecydowano, iż w tym roku mogą wędkować wyłącznie osoby, które miały zezwolenie roczne wcześniej/w poprzednim roku. Także w tym roku dla osób 'z zewnątrz' staw jest całkowicie wyłączony z możliwości wędkowania na nim niestety. Sam rok temu stwierdziłem "w tym roku przeboleję, a opłacę sobie w następnym roku" i teraz pluję sobie w brodę.

Z tego co rozmawiałem z dwoma osobami z tego związku to raczej na pewno nic się w tym roku w tym temacie nie zmieni. Podobno były jakieś spotkania z burmistrzem w tej sprawie, ale znając jego chęci do zajęcia się takimi tematami (co sądzę nie wymagałoby wiele pracy, aby 'obejść' te przepisy) wynik tych spotkań był niemal z góry przesądzony i jest jak jest.

A co do ryb: mój wuj dwa lata temu w lecie złowił 3-4 amury 60-80cm (!) i wypuścił wg zaleceń związku. Niestety po zimie zakopano 90 sporych okazów. Rok temu zarybiono dość dużo karpiem. Jest dużo niemałych karasi, różnej wielkości karpików i zdarzają się ładne liny.

Posted
Ma może ktoś jakieś info na temat zbiornika "Skrzynczyna" w Sędziszowie Młp?

Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Moje informacje okazują się być przestarzałe, bowiem dziś podjechałem na staw sprawdzić jak wygląda, bo po zimie jeszcze tam nie byłem i zostałem mile zaskoczony. Na tablicy wisi ogłoszenie, że z dniem 5.07 Związek wznawia działalność i przyjmuje chętnych do członkostwa na ten rok.

Jak dowiem się czegoś więcej oraz tego jak wysokie są w tym roku opłaty to tutaj napiszę.

Poza tym staw wygląda niestety na trochę mniej zadbany niż choćby rok temu.

• 3 weeks later...
Posted

Witam. Mógłby ktoś przedstawić wysokość opłat i jakiś dojazd na to łowisko? I czy ktoś łowił w nim w ostatnim czasie?

Pozdrawiam

Posted

Byłem ostatnio na łowisku, staw jest zaniedbany, a co do opłat to rozmawiałem z Panem Bąkowskim i powiedział mi że dla nowych 60 zł za sezon, członkowie 50 zł i nie ma możliwości łowienia na licencje jednodniową :/ co mnie bardzo zaskoczyło, widocznie nadal są problemy w zarządzie tego łowiska.

• 4 months later...
Posted

wie może ktoś jak będzie wyglądał sezon 2012 na tym łowisku?? interesują mnie ceny opłat i wgl. zarybili to czymś??

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Aktualnie nie wiem czy można czy nie, a jeżeli tak to łowisko i tak jest zamknięte chyba do kwietnia nie wiem dokładnie, szczupak podobno jest ładny, ale na licencji jednodniowej nie można spiningować :(

Posted
W KTÓRYM TO JEST MIEJSCU ,KOŁO CMENTARZA I CO TAM JEST ZA RYBA?

:eek:

z 5 lat temu tam łowiłem to był ładny karp, amur, sum, lin i pełno karasi. Największy karp co tam złowiłem miał 72 cm. długości :cool:

• 1 month later...
Posted

Witam

I jak tam są jakieś świeże nowinki na temat tego zbiornika?? chodzi mi o opłaty i stan zarybienia na rok 2012??

• 3 months later...
  • 2 months later...
Posted

Wiem, że teraz to już za późno, ale może komuś się przyda na następny sezon.

W tym roku nie było zarybiane (tak jak i rok czy dwa temu). Dominuje mały karaś, którego jest mnóstwo. Jeśli ktoś potrzebuje na żywca to są do tego idealne a można ich nałowić w kilka minut.

Poza tym są też większe karasie (~0.5kg), jest oczywiście karp, ponoć lin. Są również szczupaki i amury bardzo ładne (jak się sam przekonałem). Są pod ochroną kolejny rok, więc jest szansa, że jeszcze ich tam przybędzie :)

Co do stawu to w tym roku jest bardziej zadbany niż rok temu i można było całkiem miło spędzić czasem czas.

Co do opłat, bez zmian - 50zł.

Pozdrawiam

Posted
Wiem, że teraz to już za późno, ale może komuś się przyda na następny sezon.

(...) Dominuje mały karaś, którego jest mnóstwo. Jeśli ktoś potrzebuje na żywca to są do tego idealne a można ich nałowić w kilka minut. (...)

Są również szczupaki i amury bardzo ładne (jak się sam przekonałem). Są pod ochroną kolejny rok, więc jest szansa, że jeszcze ich tam przybędzie :)

Po co komuś karaś jak szczupak jest tam pod ochroną.:confused:

Przecież nie można użyć jako przynęty ryby pochodzącej z innego łowiska, chyba że w grę wchodzi powszechnie stosowana "metoda kłusownicza" ;)

• 2 weeks later...
Posted

Witam wszystkich na forum!

Gdzie można kupić to pozwolenie na łowienie na Skrzynczynie, chodzi mi o dokładny adres. I czy jak to kupię to nie muszę mięć karty wędkarskiej prawda?

• 3 years later...
Posted

Witam!
Potrzebuję informacji co tam są za ryby, na co najlepiej łowić.
Ogólnie wszystko co wiecie na temat tego łowiska.
Pozdrawiam :D

Posted

Polecam testowanie jak to na nowej wodzie na razie próbuj robaki białe /czerwony i zobaczysz co będzie brało a przy okazji popytasz podpatrzysz ludzi nad wodą

• 10 months later...
Posted

Był ktoś tam ostatnio ryba ruszyła. Proszę o info bo mam się tam zamiar wybrać z córkami żeby sobie połowiły karasków.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Ktoś może napisać coś bardziej szczegółowo na temat tego łowiska? Jak sprawa wyglada w tym roku? Gdzie można dostać pozwolenie? Dalej jest zakaz spiningowania ?

• 2 months later...
Posted

Mam prośbę o kontakt do kogoś z zarządujesli można.

Chciałem się dopytać o składkę na przyszły rok i czy jest możliwe wykupienie licencji na 1 dzień.

A jeszcze pytanko można tam łowić w nocy czy jest zakaz?