Adam1109 Posted May 2, 2016 Posted May 2, 2016 1 maja cały dzień pływałem bez brania, dziś tylko jakieś 2 godz i burza mnie przegoniła (oczywiście czekałem do ostatniej chwili i zmokłem do suchej nitki). Ale dalej się nie poddaję, ryby w tym jeziorze jeszcze są, ale muszę na nie znaleść sposób. To zdjęcie z 30.04, pływałem bez wędki żeby nie było, choć uważam że zakaz echa to jeden z najgłupszych pomysłów naszego okręgu. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Adam1109 Posted May 7, 2016 Posted May 7, 2016 6 dni pływania, wynik: 1 odprowadzenie do samego pontonu pięknej metrówki, 1 marna siedemsziesiątka wyciągnięta. To są realia jeziora tarnobrzeskiego -( Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
chateau Posted June 23, 2016 Posted June 23, 2016 Mam pytanie, gdzie jest jakieś miejsce nad tym JT do łowienia ? widziałem pare miejsc ciekawych ale z tabliczkami " ZAKAZ WĘDKOWANIA ". 55Robert, czy jesteś w stanie zdradzić mniej więcej gdzie jeździsz za tymi bolkami ?
koyot Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 Dnia 6.07.2016 at 22:07, 55Robert napisał: Jedną z pięknych rzeczy nad JT jest to, że to ja reguluje presję na bolenie, bo nikt mi tu nie bruździ. MARZYCIEL Prawdziwi koneserzy sztuki porostu się nie napinają się PS. Bolki z 3 godzinnego wypadu. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
xxxczokxxx Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 Oj nie zazdroszczę kiedyś w kciuk wbiłem kotwiczkę wzdłużnie wyciąganie było masakryczne nie dałem rady zrobić tego zwykłymi "nożycami" dopiero mocne kombinerki
koyot Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 pojechałem na HARDCORA - obciąłem ramię kotwicy i przebijałem skórę na przelot
apioo Posted July 15, 2016 Posted July 15, 2016 A, zapomniałem napisać, Koyot fajnie połowiłeś i widzę, że woblery Hegemon dają radę-połamania na następnych rybkach
kabłon Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Podobno na jeziorze sumek zjadł psa jakaś mała rasa wie ktoś coś o tym?
Adam1109 Posted July 30, 2016 Posted July 30, 2016 Tak, ale to tylko na deser, bo wcześniej połknął krowę co pasła się na półwyspie
Adam1109 Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 Robert gdzieś zaginął to i temat zamilkł. Na jeziorze coś tam bierze, ale niestety nie warte zdjęć. Ostatnio udało mi się nawet dwucyfrowy wynik (15 szt.) ustalić w zębatych, niestety tylko 50-60 cm wszystkie. Za to na jeziorze co wieczór takie przedstawienie, co to za ryby i co one "wyprawiają", temperatura wody 18 stopni więc tarło chyba odpada ?
Pawlikowski Posted October 18, 2016 Posted October 18, 2016 Dnia 25.09.2016 at 07:12, Adam1109 napisał: Robert gdzieś zaginął to i temat zamilkł. Na jeziorze coś tam bierze, ale niestety nie warte zdjęć. Ostatnio udało mi się nawet dwucyfrowy wynik (15 szt.) ustalić w zębatych, niestety tylko 50-60 cm wszystkie. Za to na jeziorze co wieczór takie przedstawienie, co to za ryby i co one "wyprawiają", temperatura wody 18 stopni więc tarło chyba odpada ? Spotkałem się z taką sytuacją na JT kilkukrotnie. Pierwsze skojarzenie to karasie i wydaje mi się, że w tym konkretnym przypadku mogą to być właśnie karasie. Natomiast mi udało się kilka rybek z podobnej grupki złowić i były to piękne wzdręgi. Widziałem również jazie, które zachowywały się podobnie. Karasi ładnych rozmiarowo jest jeszcze troszkę na JT, pływając na płytszej wodzie w okolicy trzcinowisk można je dojrzeć.
adamus78 Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Witam, w tym roku planuję kilka razy odwiedzić tą wodę i w związku z tym mam pytanie dla kolegów łowiących tam. Planuję wypad z feederami i spławikówką. Oprócz miejsca ogólnie dostępnego czyli mniej więcej wzdłuż Wisłostrady nie mam pojęcia gdzie tu zakotwiczyć. Czy na całym zbiorniku są te trzcinowiska kilka metrów od brzegu? Czy są miejsca do dogodnego łowienia z brzegu na feeder bądż spławik? i jak wygląda sprawa z paleniem ogniska ?
Bind Posted June 21, 2017 Posted June 21, 2017 Witam, czy ktoś z tu obecnych łowi na tym zbiorniku ? Czy mógłby przybliżyć " co sie tam dzieje " z rybami w obecnym sezonie ?
koyot Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 Bida Panie, Bida! Mamy najpiękniejszy zbiornik z extra czystą wodą, z pięcioma rybami na krzyż ;-) PZW RZĄDZI ;-) Teraz nawet zezwolenia nie kupisz nad wodą, Marina wypięła się na PZW. Czekamy aż dorośnie narybek 2cm, które ufundowało PZW ;-) wpadnij za 5-10 lat
Popular Post Adam1109 Posted October 17, 2017 Popular Post Posted October 17, 2017 No chyba nie mogę się z Tobą zgodzić. Od Twojego posta (tj. Od 24 czerwca) złowiłem dużo więcej niż 5 ryb. Poniżej kilka fotek. Ryby w przedziale 77 - 124.5 cm. Pozdrawiam znad JT Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
koyot Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 No to limit został przekroczony - Gratulacje ! Potwora na 120+ widziałem blisko bazy nurkowej ale marudny był, bo najechałem go łodzią i nie był skory do współpracy
Adam1109 Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 Chyba te 5 ryb się jakoś bardzo szybko rozmnaża W sobotę była piękna pogoda, super klimat i... jeszcze jeden szczupak, tym razem 117 cm Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Narsonis Posted May 29, 2018 Posted May 29, 2018 http://supernowosci24.pl/tak-uciekal-ze-pogubil-ryby/
LukaszZ Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 Niech mi ktoś wytłumaczy ten zapis bo albo nie potrafię czytać ze zrozumieniem albo zakazu pływania z echo nie ma " Wprowadza się następujące dodatkowe obostrzenia: Zakaz posiadania i używania echosond i innych urządzeń do lokalizacji ryb – dotyczy okresu łowienia z pod lodu. "
kriko Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 W dniu 7.06.2018 o 16:52, LukaszZ napisał: "Zakaz posiadania i używania echosond i innych urządzeń do lokalizacji ryb – dotyczy okresu łowienia z pod lodu. Czyli czego nie rozumiesz ? Pisze jak byk tylko spod lodu nie wolno używać np tego Deepera "
woojoo Posted May 12, 2019 Posted May 12, 2019 Co tam piszczy na jeziorze? Ja byłem kilka razy w tym roku ale bez fajerwerków.
bartek33 Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Witam jest sens łowić z gruntu?? Lowil ktoś jakieś efekty ??
tomipasuje Posted January 18, 2022 Posted January 18, 2022 Poniżej link z informacją od okręgu PZW Tarnobrzeg o zarybieniu w 2020 roku "pstrągiem potokowym". UWAGA,!!! bardzo drastyczne zdjęcia. Być może czas jakiegoś ichtiologa zatrudnić albo speca od photoshopa będzie taniej. https://www.pzw.org.pl/tbg/galeria/545032/pstrag_potokowy__jezioro_tarnobrzeskie
Recommended Posts