Jump to content

Recommended Posts

Posted

1 maja cały dzień pływałem bez brania, dziś tylko jakieś 2 godz i burza mnie przegoniła (oczywiście czekałem do ostatniej chwili i zmokłem do suchej nitki). Ale dalej się nie poddaję, ryby w tym jeziorze jeszcze są, ale muszę na nie znaleść sposób. To zdjęcie z 30.04, pływałem bez wędki żeby nie było, choć uważam że zakaz echa to jeden z najgłupszych pomysłów naszego okręgu.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

6 dni pływania, wynik: 1 odprowadzenie do samego pontonu pięknej metrówki, 1 marna siedemsziesiątka wyciągnięta. To są realia jeziora tarnobrzeskiego -(

• 1 month later...
Posted

Mam pytanie, gdzie jest jakieś miejsce nad tym JT do łowienia ? widziałem pare miejsc ciekawych ale z tabliczkami " ZAKAZ WĘDKOWANIA ". 55Robert, czy jesteś w stanie zdradzić mniej więcej gdzie jeździsz za tymi bolkami :) ?

• 3 weeks later...
Posted
Dnia 6.07.2016 at 22:07, 55Robert napisał:

Jedną z pięknych rzeczy nad JT jest to, że to ja reguluje presję na bolenie, bo nikt mi tu nie bruździ.

MARZYCIEL :D

Prawdziwi koneserzy sztuki porostu się nie napinają się :lol:

PS. Bolki z 3 godzinnego wypadu.

Posted

Oj nie zazdroszczę kiedyś w kciuk wbiłem kotwiczkę wzdłużnie wyciąganie było masakryczne nie dałem rady zrobić tego zwykłymi "nożycami"  dopiero mocne kombinerki 

Posted

A, zapomniałem napisać, Koyot fajnie połowiłeś i widzę, że woblery Hegemon dają radę-połamania na następnych rybkach ;)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Robert gdzieś zaginął to i temat zamilkł. Na jeziorze coś tam bierze, ale niestety nie warte zdjęć. Ostatnio udało mi się nawet dwucyfrowy wynik (15 szt.) ustalić w zębatych, niestety tylko 50-60 cm wszystkie. Za to na jeziorze co wieczór takie przedstawienie, co to za ryby i co one "wyprawiają", temperatura wody 18 stopni więc tarło chyba odpada ? 

• 3 weeks later...
Posted
Dnia 25.09.2016 at 07:12, Adam1109 napisał:

Robert gdzieś zaginął to i temat zamilkł. Na jeziorze coś tam bierze, ale niestety nie warte zdjęć. Ostatnio udało mi się nawet dwucyfrowy wynik (15 szt.) ustalić w zębatych, niestety tylko 50-60 cm wszystkie. Za to na jeziorze co wieczór takie przedstawienie, co to za ryby i co one "wyprawiają", temperatura wody 18 stopni więc tarło chyba odpada ? 

Spotkałem się z taką sytuacją na JT kilkukrotnie. Pierwsze skojarzenie to karasie i wydaje mi się, że w tym konkretnym przypadku mogą to być właśnie karasie. Natomiast mi udało się kilka rybek z podobnej grupki złowić i były to piękne wzdręgi. Widziałem również jazie, które zachowywały się podobnie. Karasi ładnych rozmiarowo jest jeszcze troszkę na JT, pływając na płytszej wodzie w okolicy trzcinowisk można je dojrzeć. 

• 4 months later...
Posted

Witam, w tym roku planuję kilka razy odwiedzić tą wodę i w związku z tym mam pytanie dla kolegów łowiących tam. Planuję wypad z feederami i spławikówką. Oprócz miejsca ogólnie dostępnego czyli mniej więcej wzdłuż Wisłostrady nie mam pojęcia gdzie tu zakotwiczyć. Czy na całym zbiorniku są te trzcinowiska kilka metrów od brzegu? Czy są miejsca do dogodnego łowienia z brzegu na feeder bądż spławik? i  jak wygląda sprawa z paleniem ogniska ?

• 3 months later...
Posted

Witam,

czy ktoś z tu obecnych łowi na tym zbiorniku ? Czy mógłby przybliżyć " co sie tam dzieje " z rybami w obecnym sezonie ?

Posted

Bida Panie, Bida!

Mamy najpiękniejszy zbiornik z extra czystą wodą, z pięcioma rybami na krzyż ;-)

PZW RZĄDZI ;-)

Teraz nawet zezwolenia nie kupisz nad wodą, Marina wypięła się na PZW.

Czekamy aż dorośnie narybek 2cm, które ufundowało PZW ;-) wpadnij za 5-10 lat

• 3 months later...
Posted

No to limit został przekroczony - Gratulacje !

Potwora na 120+ widziałem blisko bazy nurkowej ale marudny był, bo najechałem go łodzią i nie był skory do współpracy :D

• 2 weeks later...
Posted

Chyba te 5 ryb się jakoś bardzo szybko rozmnaża ;) W sobotę była piękna pogoda, super klimat i... jeszcze jeden szczupak, tym razem 117 cm :D  

• 6 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Niech mi ktoś wytłumaczy ten zapis bo albo nie potrafię czytać ze zrozumieniem albo zakazu pływania z echo nie ma

"

Wprowadza się następujące dodatkowe obostrzenia:

Zakaz posiadania i używania echosond i innych urządzeń do lokalizacji ryb – dotyczy okresu łowienia z pod lodu.

"

Posted
W dniu 7.06.2018 o 16:52, LukaszZ napisał:

"Zakaz posiadania i używania echosond i innych urządzeń do lokalizacji ryb – dotyczy okresu łowienia z pod lodu.

Czyli czego nie rozumiesz ? Pisze jak byk tylko spod lodu nie wolno używać np tego Deepera 

"

• 11 months later...
  • 2 months later...
  • 2 years later...