Artur Idec Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Witajcie. Widzę że dział dla muszkarzy funkcjonuje od dwóch lat i nikt do tej pory nie zadał pytania ilu nas jest na tym forum. Więc pytam . Szczerze na tym forum znam tylko Zdziszka Czekałę no i siebie. Proszę dajcie znać ilu nas lubi łowić na muchę. Pozdrawiam, Artek.
kroku Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Witam ja łowię już 3 rok San ,Solinka i inne bieszczadzkie rzeczki ale najbardziej lubię śmigać z muszką na Solinie. Pozdrawiam
Sasanek Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Witam łowie na muchę kilka lat, Interesuje mnie technika połowu na niewielkich ciekach którą wciąż próbuje udoskonalać.
Dolek93 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Witam. A ja właśnie od tego roku pragnę zacząć przygodę z muchówką. Na razie gromadę materiały i "próbuje" sam coś kręcić. Dużo czytam i chłonę każdą wiedzę, jak będzie w praktyce - zobaczymy Pozdrawiam
Gabriel Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 (edited) Ja jestem 5. Lowie na muche juz chyba od 7 - 8 lat z różnym skutkiem. Z forum znam jeszcze co najmniej 3 nie ujawnionych muszkarzy PS. jeżeli łowie na muchę tzn ze m u c h u j e ..a jakiś forumowy automat poprawia mi ze mu****e ciekawa opcja .. Edited February 10, 2012 by Gabriel
LuJu Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Od 25 lat łowię, od 10 na muchę, od 5 na Sanie, Solince i Wisłoku.
Gajowy Marucha Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Witam Ja się przymierzam do nauki w tym sezonie. Póki co, kompletuję sprzęt. Jestem pewien, że mnie to kompletnie wciągnie, bo lubię takie aktywne i widowiskowe łowienie. Najwspanialsze jest to, że wszystko jeszcze przede mną
luk_hna Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 od roku walczę z tematem, muszki uczę się kręcić od 1,5 roku i pewnie będę do końca życia się uczył...
frycek Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 To i ja się tu dopisze. Na muchę od 4 sezonów głównie na Sanie. Mniej na wisłoce, ale w tym sezonie będę to zmieniał. Imitacje kolików polnych, chrusty, żuki, duże jętki no i nimfy (brzana, świnka). Czy ktoś z okolic mielca zauważył bardzo dużą rójkę, dużego chrusta na przełomie kwietnia i maja? Trwa to kilka dni, wieczorami. Są tysiące owadów.
komandos Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Ja też łapię na muchę trzeci sezon, głownie na Sanie w okolicy Leska i na Wisłoku.Najbardziej lubię łapać na suchą i streamera. Muszki uczę się kręcić od grudnia zeszłego roku, wciągnął mnie w to kolega luk_hna.
Kai Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Witam. Moja przygoda z muszka zaczęła się w tamtym roku głownie San-Lesko. Jak narazie tylko w grę wchodzi sucha muszka.
ciopson Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Ja zacząłem muchować w tamtym sezonie ale już jest postanowione jest to moja dziedzina wędkowania od kiedy zacząłem. Komandos a na jakim odcinku Wisłoka mu****esz??
Łukasz Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Ja też coś poławiam tą piękną metodą, w tym roku zamierzam poświęcić 70% właśnie muszce a 30% spin, pozdrawiam wszytskich
ciopson Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 to może jakiś wspólny wypad na rybki jak lody zejdą z rzeki mam na myśli osoby z Rzeszowa ale nie tylko
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 A ja ŁOWIĘ na muchę, a nie łapię bo złapać to można co najwyżej jakiegoś s..a lub inną zarazę ewentualnie jakąś fajną dupeczkę za ci....kę .
lukas95 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Haha dobre Panie Zdzisławie A więc ja ŁOWIE na muszke od dwóch sezonów, a kręce muszki ok. 2,5 roku. Jakies parę rybek już się skusiło na moje wypociny Do tematu muszkarstwa wprowadził mi kroku, który pokazał mi wszystko krok po kroku
komandos Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 @ciopson ja na Wisłoku to łapię głownie w okolicy Rzeszowa, Czudca i Wiśniowej.
olo1 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Witam. Ja także łowię jakiś już czas na muchę. Piękna sprawa;)
ciopson Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 nie wiem czy widziałeś tą wodę w Babicy poniżej mostu na Lubenie całkiem nieźle się tam prezentuje będę musiał się tam wybrać jak zejdzie lód
komandos Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Byłem tam kilka razy i widziałem potężne kleniory takie po 60cm. Udało mi się tam złapać kilka mniejszych.
kedar Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Ja jestem zdeklarowanym muszkarzem (choć nie stronię też od innych metod) i łowię na muchę już kilkanaście lat, zaczynałem w latach 90-tych na Bobrze i Kwisie. Od ponad 10lat łowię głównie na Sanie.
papltr Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 I ja czasami wędkuję metodą muchową lecz u mnie przeważają inne metody połowów.
Artur Idec Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Witajcie. Dzięki za odzew. Niebawem stuknie mi okrągła rocznica - 20 lat z muchówką w ręku. I wiecie co, jakoś mi się to jeszcze nie znudziło Ciopson wspomniał o wspólnym spotkaniu. Trochę nas jest, może warto byłoby zorganizować niebawem wspólne łowienie poprawione jakąś kiełbaską z ogniska. Napiszcie co o tym sądzicie. Pozdrawiam, Artek.
ciopson Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Ja też jestem jak najbardziej za oczywiście, ale sprawa wygląda tak czy czasem nie są zamrożone rzeki w całości??
Recommended Posts