Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie.

Widzę że dział dla muszkarzy funkcjonuje od dwóch lat i nikt do tej pory nie zadał pytania ilu nas jest na tym forum.

Więc pytam :).

Szczerze na tym forum znam tylko Zdziszka Czekałę no i siebie.

Proszę dajcie znać ilu nas lubi łowić na muchę.

Pozdrawiam,

Artek.

Posted

Witam ja łowię już 3 rok San ,Solinka i inne bieszczadzkie rzeczki ale najbardziej lubię śmigać z muszką na Solinie.

Pozdrawiam

Posted

Witam. A ja właśnie od tego roku pragnę zacząć przygodę z muchówką. Na razie gromadę materiały i "próbuje" sam coś kręcić. Dużo czytam i chłonę każdą wiedzę, jak będzie w praktyce - zobaczymy ;) Pozdrawiam :beer:

Posted (edited)

Ja jestem 5. Lowie na muche juz chyba od 7 - 8 lat z różnym skutkiem.

Z forum znam jeszcze co najmniej 3 nie ujawnionych muszkarzy :)

PS. jeżeli łowie na muchę tzn ze m u c h u j e ..a jakiś forumowy automat poprawia mi ze mu****e :) ciekawa opcja ..

Edited by Gabriel
Posted

Witam :)

Ja się przymierzam do nauki w tym sezonie. Póki co, kompletuję sprzęt. Jestem pewien, że mnie to kompletnie wciągnie, bo lubię takie aktywne i widowiskowe łowienie.

Najwspanialsze jest to, że wszystko jeszcze przede mną :beer:

Posted

To i ja się tu dopisze. Na muchę od 4 sezonów głównie na Sanie. Mniej na wisłoce, ale w tym sezonie będę to zmieniał. Imitacje kolików polnych, chrusty, żuki, duże jętki no i nimfy (brzana, świnka).

Czy ktoś z okolic mielca zauważył bardzo dużą rójkę, dużego chrusta na przełomie kwietnia i maja? Trwa to kilka dni, wieczorami. Są tysiące owadów.

Posted

Ja też łapię na muchę trzeci sezon, głownie na Sanie w okolicy Leska i na Wisłoku.Najbardziej lubię łapać na suchą i streamera. Muszki uczę się kręcić od grudnia zeszłego roku, wciągnął mnie w to kolega luk_hna.

Posted

Witam. Moja przygoda z muszka zaczęła się w tamtym roku głownie San-Lesko. Jak narazie tylko w grę wchodzi sucha muszka.:)

Posted

Ja zacząłem muchować w tamtym sezonie ale już jest postanowione jest to moja dziedzina wędkowania od kiedy zacząłem. Komandos a na jakim odcinku Wisłoka mu****esz??

Posted

Haha dobre Panie Zdzisławie :D A więc ja ŁOWIE na muszke od dwóch sezonów, a kręce muszki ok. 2,5 roku. Jakies parę rybek już się skusiło na moje wypociny :) Do tematu muszkarstwa wprowadził mi kroku, który pokazał mi wszystko krok po kroku :D:beer:

Posted

nie wiem czy widziałeś tą wodę w Babicy poniżej mostu na Lubenie całkiem nieźle się tam prezentuje będę musiał się tam wybrać jak zejdzie lód

Posted

Ja jestem zdeklarowanym muszkarzem (choć nie stronię też od innych metod) i łowię na muchę już kilkanaście lat, zaczynałem w latach 90-tych na Bobrze i Kwisie. Od ponad 10lat łowię głównie na Sanie.

Posted

Witajcie.

Dzięki za odzew.

Niebawem stuknie mi okrągła rocznica - 20 lat z muchówką w ręku.

I wiecie co, jakoś mi się to jeszcze nie znudziło :)

Ciopson wspomniał o wspólnym spotkaniu. Trochę nas jest, może warto byłoby zorganizować niebawem wspólne łowienie poprawione jakąś kiełbaską z ogniska.

Napiszcie co o tym sądzicie.

Pozdrawiam,

Artek.