manitu Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Witam Myśle że już najwyższy czas aby zacząć ten wątek!!!,zapraszam do wpisów! Ja pierwszą zasiadke planuje dopiero po świętach!!,a do tego czasu może wyskocze gdzieś na dzionek! Pozdrawiam i życze w tym sezonie taaaaaakiego Miśka!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Jakie łowiska polecacie, okolice Rzeszowa, lub okolice Krosna ? Chodzi mi o łowiska specyjalne, lub prywatne, w których rybek nie brakuje. Chciał bym w Besku sprawdzić to łowisko karpiowe, jeszcze jedno niedaleko jest chyba w Zarszynie przy drodze głównej z Rymanowa na Sanok, możeie cos napisac na temat tych łowisk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 W chwili wolnego czasu, zachęcam do przeczytania mojego wpisu na blogu: >>klik<< Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenox Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 Mi wczoraj udało się po raz pierwszy w tym sezonie zarzucić karpiówki.Piękny dzionek spędzony nad wodą może nie zakończony rybą,ale było fajnie.Widać że przyroda i rybki budzą się z zimowego snu,woda co prawda jeszcze nie karpiowa bo ma ok 5 stopni,ale z każdym dniem i tygodniem będzie lepiej..Widziałem pierwszy spław,pierwsze oznaki żerowania i pierwsze amurki skubiące trawska usłyszałem też pierwsze piknięcia.Sezon 2012 rozpoczęty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted March 23, 2012 Author Share Posted March 23, 2012 Witam Zapraszamy na wędkowanie w Besku. Łowisko, karp, szczupak, sandacz i inne tu masz kolego stronke łowiska w Besku!!, miedzy Krosnem a Turaszówką masz łowisko "Balaton"!! Za Jasłem masz zbiornik Wróblowa i Siepietnica!! Jeszcze w Rymanowie masz łowisko "U Waldka"!! To chyba najciekawsze propozycje!! Ps: Lenox gdzie moczyłeś kije??? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenox Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 Byłem na Besku i chyba niedługo znów tam pojadę.Chciałbym zaliczyć nockę,ale nie wiem czy zmontuje trzyosobową ekipę.Może jesteś chętny na taki wypadzik?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 W jakim terminie to Besko? Jak po świętach, to pewnie bym się łapnął Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 Byłem na Besku i chyba niedługo znów tam pojadę.Chciałbym zaliczyć nockę,ale nie wiem czy zmontuje trzyosobową ekipę.Może jesteś chętny na taki wypadzik?? Ja bym mógł pujść na nocke, mam stosunkowo blisko, kiedyś się zgadamy , pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenox Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 W jakim terminie to Besko? Jak po świętach, to pewnie bym się łapnął Myślałem,że jeszcze przed świętami.Czas pokaże i jak coś się będzie kroić to napiszę kilka dni wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 (edited) Z pewnego źródła, dowiedziałem się że dziś z rana padł na Lipiu karp o wadze 18,600 Jest to najprawdopodobniej jeden z największych karpii tam pływających i nowy oficjalny rekord łowiska kosmos:eek: Fotkę wrzucę jak znajdę kabel od komórki Edited April 1, 2012 by Mateusz91 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szpilka Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Mati spokojnie bez ściągania skórki Pamiętaj, że dzisiaj jest prima aprilis pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Kto się nabrał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szpilka Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 hehe komandos mało nie zszedł przez Ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Ja już wędki spakowałem i już ruszać miałem za tym potworem:D:D. Oczywiście żarcik. Dopiero teraz zobaczyłem, że Szpilka pierwszy się zapytał czy to żart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted April 2, 2012 Share Posted April 2, 2012 Kwiecień nam się psuje, tak patrzę na prognozy pogody to pod znakiem zapytania stoi poświąteczna zasiadka:mad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogo Posted April 2, 2012 Share Posted April 2, 2012 Niestety, ale o karpiach przed świętami raczej można zapomnieć. Jak tam przygotowania do sezonu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted April 7, 2012 Author Share Posted April 7, 2012 Wczoraj pierwszy wypadzik w tym sezonie:-)) Kilka godzin na Besku wraz z @Lenoxem szybko i miło upłynęło,ale niestety u mnie bez brań!! Kolejny wypad prawdopodobnie po świętach:-)) Pozdrawiam:-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 No to nie ciekawie jak na takiej wodzie się mało dzieje:p No nic, ja robię wypadzik zaraz po świętach na wodę PZW, może coś uda się zobaczyć na brzegu:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 Ja właśnie wróciłem z nocki spędzonej na Wróblowej koło Jasła , ale bez brania. Koledzy z naprzeciwka widziałem z daleka że coś połowili , około 4 sztuk. Pozatym widać że się już rybki ruszyły - bąblują i się spławiają. Jeden to się tak spławił , że aż kaczki wystraszył z odległości 20 metrów! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted April 7, 2012 Author Share Posted April 7, 2012 Kolego @Mateusz91 byliśmy tylko na pare godzin, więc efekt nie dziwi!:-)), poza tym woda jest jeszcze troszke zimna!! @Uchal a z której strony siedziałeś? Ludzi dużo? Pytam bo pewnie w następnym tygodniu udzerze na Wróblową lub na Trzciane bo w piątek otwierają tam łowisko!! Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
strongbow Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 (edited) Witam( Dzis złowione 2 karpiki..40 i 50cm..ten większy złowiony przez moja żonę:)jeziorka w UK (wszystkie przynęty zawiodły,,palet halibut.czekolada,ryba,kulki tuti frutti halibut,krab..ale jak zwykle kukurydza spisała się na medal... Edited April 7, 2012 by strongbow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 @manitu - O jaką Trzciane chodzi? koło Rzeszowa? Jakieś łowisko specjalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenox Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 Mi udało się złowić karpika w czwartek i miał 4.40 kg.Do tego kilka karasi w tym jeden ok 40 cm,brały nawet na bałwanka z 2x18 i karpik 3 kg u kolegi..W piątek miałem popołudniową powtórkę z @Maniut i tylko karasie zagryzały.Łowiliśmy na Besku. Co do łowiska w Trzcianie to chodzi o tą koło Dukli na trasie na Barwinek.Coś więcej o tym łowisku napiszę po świętach jeżeli info z otwarciem się potwierdzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
strongbow Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 Karas pełen wypas 40cm nic dodać nic ując:Jakie kulki stosujesz na karpia ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 Oglądałem dziś pogodę, wychodzi na to że ładny nam się weekend szykuje. Od środy poprawa pogody i w piątek 19 stopni No może jak wodę nagrzeje to w sam raz na wypadzik weekendowy będzie:o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts