lukxes Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Jest to rzeka górska znajduje się w niej głównie pstrągi potokowe,okonie,klenie,szczupaki bydz może że i są inne gatunki ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nug Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Zapomniałeś o kiełbiach i uklejach, wiem że parę lat wstecz w okolicach jazu w Tyczynie ludzie łapali sporadycznie ładne leszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maks Gie Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Oto fotka pstrąga złapanego na Strugu w 2008r. miał 40cm i ważył 0,75 kg. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miko Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Na jakim odcinku go złapałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamaz 5511 Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 A jak smakował?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maks Gie Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Złapałem go w Borku Starym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maks Gie Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Mięso było wyśmienite ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
nug Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 A jaką metodą złapałeś tego pstrąga ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maks Gie Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Wziął na błystkę obrotową firmy Jaxon nr.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kssel88 Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Kamaz ostatnio zaczynasz mnie wkurzać czepiasz sie maksa że ryb nie wypuszcza a sam jesteś mięsiarzem sądzę tak patrząc na twoją relację z wędkowania na wisłoku ryby w wiaderku i w siadce wymęczone i jeszcze piszesz ze wróciły do wody. ŻAL MI CIE!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Uuu coś nerwowo porobiło się na forum czyżby zima wpływała na użytkowników... ??xD pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Panowie takie wiadomości TYLKO na privie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted December 22, 2009 Share Posted December 22, 2009 Na Strugu żyje jeszcze kilka gatunków ryb, które można śmiało wymienić. Jednym z nich są jazie, które w kwietniu łowiło się na małe woblerki. Szczególnie jak przygrzało słoneczko to praktycznie na każdym przelewie można było liczyć na branie jazia czy klenia. Pstrągi najczęściej łowiliśmy na napływach. Szkoda, że to tak mała i zaśmiecona rzeczka. Już dwa lata tam nie byłem i pewnie już nie pojadę. Co do zabierania ryb. Było chyba już na ten temat. Rybek nie prezentujemy na tle telewizorka, kibla czy meblościanki. Tak więc Maks gratuluje przyzwoitego pstrąga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamaz 5511 Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Kamaz ostatnio zaczynasz mnie wkurzać czepiasz sie maksa że ryb nie wypuszcza a sam jesteś mięsiarzem sądzę tak patrząc na twoją relację z wędkowania na wisłoku ryby w wiaderku i w siadce wymęczone i jeszcze piszesz ze wróciły do wody. ŻAL MI CIE!!! Wesołych Świąt Koleżko hehe!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamaz 5511 Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Wesołych Świąt Koleżko hehe!! aha nie lubie polskich ryb Wole Łososia i tuńczyka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Byłem raz na tej rzeczce. Nic nie złowiłem, ale gdybym nawet złowił coś fajnego to nie dało by się zrobić fotki bez tych śmieci dookoła. Mnóstwa śmieci. Dlatego wolę jechać np na Trzebosnicę. Pomijając ryby, widoki tam o niebo milsze dla oka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maks Gie Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Może też zależy na jakim odcinku,bo ja zawsze łapałem na górnym i tam tek strasznie znowu zle nie jest lecz jeśli chodzi o pstrągi to można tam liczyć na duże ,słyszałem od miejscowych o pstrągach złapanych tam które długością przekraczały 50 cm, jezdze też na Złotkę w Kulnie,Wólce Łamanej i tam jest dosyć czysta woda ciężko o śmiecia lecz w miejscowości Wólka Łamana się trafiają jest to rzeka bardzo małe i płytka lecz gdzieniegdzie są dołki i tam można liczyć na pstrąga lecz w tej rzece ciężko o wymiarowego ale trafi się czasem większy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukxes Posted December 23, 2009 Author Share Posted December 23, 2009 Masz rację maks nie jest zle może i jest trochę śmieci ale najwarzniejsze przecież by ryby brały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miko Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Dzisiaj zrobiłem sobie małą wycieczkę brzegiem rzeczki Strug i to co zobaczyłem po zimowych roztopach przechodzi ludzkie pojęcie za kilka dni to wszystko będzie pływało po Wisłoku z resztą sami zobaczcie. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapet77 Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Szlag człowieka trafia!!! Co za syfiarze to zrobili??? Brak mi słów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 O losie ale syf!!!Miko jaki to odcinek Strugu?Miałem zamiar sie wybrać połowić wyżej Kielnarowej ale chyba straciłem ochote... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maks Gie Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Tym niżej tym rzeka brudniejsza ,szczególnie po powodzi woda potrafi nanieść dużo śmieci, lecz podczas letnich upałów w Borku Starym takich widoków nie zaobserwowałem , czasem przy tamach z patyków wiosną zaobserwowałem trochę śmieci , według mnie śmieci jest dosyć dużo w porównaniu do innych rzek ale sama woda jest czystsza od wody w Wisłoku i od wody w Złotce wypływającej z Ożanny , woda w Strugu ma ciemny kolor z powodu dna które w większości miejscach jest gliniaste . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Taki mniej więcej widok zapamietałem z ostatniego wypadu na Strug. Pisałem o tym kilka postów wyżej. Nie martwcie się chłopaki - to dowód na to ze kryzys się skonczył:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miko Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 O losie ale syf!!!Miko jaki to odcinek Strugu?Miałem zamiar sie wybrać połowić wyżej Kielnarowej ale chyba straciłem ochote... Jest to odcinek w Borku Starym poniżej mostu drogowego Borek - Błażowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukxes Posted March 18, 2010 Author Share Posted March 18, 2010 byłem dzisiaj na strugu głownie zobaczyć jaka woda ale wziołem tez wędkę i kilka przynęt do przetestowania woda brudna i niesie duże ilości śmieci nawet nie nastawiałem się ze coś złowię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts