Jump to content

Rzeka Strug

lukxes

Recommended Posts

Kamaz ostatnio zaczynasz mnie wkurzać czepiasz sie maksa że ryb nie wypuszcza a sam jesteś mięsiarzem sądzę tak patrząc na twoją relację z wędkowania na wisłoku ryby w wiaderku i w siadce wymęczone i jeszcze piszesz ze wróciły do wody. ŻAL MI CIE!!!

Na Strugu żyje jeszcze kilka gatunków ryb, które można śmiało wymienić. Jednym z nich są jazie, które w kwietniu łowiło się na małe woblerki. Szczególnie jak przygrzało słoneczko to praktycznie na każdym przelewie można było liczyć na branie jazia czy klenia. Pstrągi najczęściej łowiliśmy na napływach. Szkoda, że to tak mała i zaśmiecona rzeczka. Już dwa lata tam nie byłem i pewnie już nie pojadę.

Co do zabierania ryb. Było chyba już na ten temat. Rybek nie prezentujemy na tle telewizorka, kibla czy meblościanki. Tak więc Maks gratuluje przyzwoitego pstrąga.

Kamaz ostatnio zaczynasz mnie wkurzać czepiasz sie maksa że ryb nie wypuszcza a sam jesteś mięsiarzem sądzę tak patrząc na twoją relację z wędkowania na wisłoku ryby w wiaderku i w siadce wymęczone i jeszcze piszesz ze wróciły do wody. ŻAL MI CIE!!!

Wesołych Świąt Koleżko hehe!!

Byłem raz na tej rzeczce. Nic nie złowiłem, ale gdybym nawet złowił coś fajnego to nie dało by się zrobić fotki bez tych śmieci dookoła. Mnóstwa śmieci. Dlatego wolę jechać np na Trzebosnicę. Pomijając ryby, widoki tam o niebo milsze dla oka.

Może też zależy na jakim odcinku,bo ja zawsze łapałem na górnym i tam tek strasznie znowu zle nie jest lecz jeśli chodzi o pstrągi to można tam liczyć na duże ,słyszałem od miejscowych o pstrągach złapanych tam które długością przekraczały 50 cm, jezdze też na Złotkę w Kulnie,Wólce Łamanej i tam jest dosyć czysta woda ciężko o śmiecia lecz w miejscowości Wólka Łamana się trafiają jest to rzeka bardzo małe i płytka lecz gdzieniegdzie są dołki i tam można liczyć na pstrąga lecz w tej rzece ciężko o wymiarowego ale trafi się czasem większy.

• 2 months later...

Dzisiaj zrobiłem sobie małą wycieczkę brzegiem rzeczki Strug i to co zobaczyłem po zimowych roztopach przechodzi ludzkie pojęcie za kilka dni to wszystko będzie pływało po Wisłoku z resztą sami zobaczcie.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Tym niżej tym rzeka brudniejsza ,szczególnie po powodzi woda potrafi nanieść dużo śmieci, lecz podczas letnich upałów w Borku Starym takich widoków nie zaobserwowałem , czasem przy tamach z patyków wiosną zaobserwowałem trochę śmieci , według mnie śmieci jest dosyć dużo w porównaniu do innych rzek ale sama woda jest czystsza od wody w Wisłoku i od wody w Złotce wypływającej z Ożanny , woda w Strugu ma ciemny kolor z powodu dna które w większości miejscach jest gliniaste .

O losie ale syf!!!Miko jaki to odcinek Strugu?Miałem zamiar sie wybrać połowić wyżej Kielnarowej ale chyba straciłem ochote...

Jest to odcinek w Borku Starym poniżej mostu drogowego Borek - Błażowa.

• 2 weeks later...

byłem dzisiaj na strugu głownie zobaczyć jaka woda ale wziołem tez wędkę i kilka przynęt do przetestowania woda brudna i niesie duże ilości śmieci nawet nie nastawiałem się ze coś złowię