maniekman Posted October 24, 2012 Share Posted October 24, 2012 Temat w którym można wklejać zdjęcia ryb nietypowych, oraz inaczej wyglądających. Na początek złowiony w Zalewie Rzeszowskim "cienias" jakiś taki długi a cienki okoń. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 http://fishki.net/picsw/012013/04/post/photoshop/tn.jpg karpik Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróg publiczny Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Sory kolego ale to nic nietypowego, to tylko karp koi, one poza ubarwieniem i ewentualnie nieco dłuższymi płetwami niczym nie różnią się od zwykłych cyprinusów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Jakoś za duży ten karp koi!! Czytałem i widziałem zdjęcia tych karpioszków, ale maksymalnie do 8-9 kg, a ten wygląda na większego! Może gdzie indziej dorastają do większych rozmiarów?? A może był hodowany na genetycznie zmodyfikowanej kukurydzy?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Ja złowiłem kiedyś taką rybkę. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
apioo Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Manitu, kumpel kiedyś podesłał mi filmik jak łowili karpie koi w Australii, krowy takie, że hej -może ten tez jest australijski - - - Updated - - - Dzięcioł, Ty chyba tego bolka podeptałeś:D;) - - - Updated - - - właśnie zostałem poprawiony na gadu, że to nie boleń tylko "ch*jwi", dostałem dodatkową fotkę, ale dalej nie wiem co to Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 @Apioo nie twierdze że nie ma takich dużych, jakoś nigdy nie interesowałem sie tymi rybkami! Znowu w stanach łowią rybki (chyba bufflo, jak sie myle to niech mnie ktoś poprawi) podobne do karpi, które też osiągają pokaźne rozmiary- ponad 20 kg!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apioo Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Jako ciekawostkę o nich wspomniałem Fajnie wyglądały takie kolorowe cielska Link to comment Share on other sites More sharing options...
NUNEK Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Mi rowniez przytrafilo sie zlowic dziwnego sandacza wygladal bardzo podobnie jak ryba Dzienciola.po bliz szych ogledzinach uznalem ze ryba mogla byc PRZETRACONA przez srube od lodzi z silnikiem i stalo sie to w bardzo mlodym wieku ryby.A pozniej rosla taka inwalidka:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RICARDO Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Manitu, kumpel kiedyś podesłał mi filmik jak łowili karpie koi w Australii, krowy takie, że hej -może ten tez jest australijski - - - Updated - - - Dzięcioł, Ty chyba tego bolka podeptałeś:D;) - - - Updated - - - właśnie zostałem poprawiony na gadu, że to nie boleń tylko "ch*jwi", dostałem dodatkową fotkę, ale dalej nie wiem co to Wygląda na Certę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corky Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować czarny szczupaczek z wisłoka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 [ATTACH=CONFIG]14501[/ATTACH] czarny szczupaczek z wisłoka U mnie często się takie szczupaczki trafiają. Zwłaszcza w miejscach bardzo zarosniętych, to chyba kamularz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewer34 Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Panowie od wiek wieków trafiają się czarne charaktery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 I żółtodzioby:D Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 I żółtodzioby:D Czyżby to jakiś albinos czy aż tak go przestraszyłeś że zbladł ze strachu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johny Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Skądże, próbuje dostosować kamuflaż do koloru wiaderka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
art-ski Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 I żółtodzioby:D Dokładnie w takim samym kolorze złowiłem kaczodzioba na Grabinach. Nie miałem mozliwości pstryknąć mu fotki bo stałem w spodniobutach "na granicy przelewu". Ten złowiony stał na zalanym piaszczystym cyplu i przypuszczalnie stąd ten kolor. Z pewnością nie była to zlota rybka, bo mimo żłożonego życzenia nie spełniła go. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsonis Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Żółty kolor nie wynika z podłoża a z braku jakiegoś tam genu i w rezultacie braku barwnika w komórkach. Dziw, że taki jaskrawy przetrwał do takiego rozmiaru i wcześniej nic go nie zeżarło w wodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrs1914 Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Skądże, próbuje dostosować kamuflaż do koloru wiaderka. Dobrze, że nie dostosowuję sie do reklamówki z tesco albo z biedronki a są jeszcze czarne worki na śmiecie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniekman Posted February 27, 2013 Author Share Posted February 27, 2013 No i jak to teraz odczepić z haczyka;)? Piękne zwierze, ale wolałbym tego nie dotykać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charles Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Zarybienie Sanu 2012. Zapraszam do Przemyśla.Takie ryby też są u nas Pozdrawiam Karol Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
RICARDO Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Fajna jak jeszcze by dorastała tej wagi co tucznik to było by fajnie:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
popek_1990r Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Ktoś ma fotoshopowy talent Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniekman Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 Kupujesz takiego gałgana do akwarium i nie ma problemu z resztkami z obiadu heheh... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts