Jump to content

Recommended Posts

Posted

Temat w którym można wklejać zdjęcia ryb nietypowych, oraz inaczej wyglądających. Na początek złowiony w Zalewie Rzeszowskim "cienias" jakiś taki długi a cienki okoń.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 2 months later...
Posted

Jakoś za duży ten karp koi!! Czytałem i widziałem zdjęcia tych karpioszków, ale maksymalnie do 8-9 kg, a ten wygląda na większego! Może gdzie indziej dorastają do większych rozmiarów?? A może był hodowany na genetycznie zmodyfikowanej kukurydzy??

Posted

Manitu, kumpel kiedyś podesłał mi filmik jak łowili karpie koi w Australii, krowy takie, że hej -może ten tez jest australijski ;)

- - - Updated - - -

Dzięcioł, Ty chyba tego bolka podeptałeś:D:D;)

- - - Updated - - -

właśnie zostałem poprawiony na gadu, że to nie boleń tylko "ch*jwi", dostałem dodatkową fotkę, ale dalej nie wiem co to ;)

Posted

@Apioo nie twierdze że nie ma takich dużych, jakoś nigdy nie interesowałem sie tymi rybkami! Znowu w stanach łowią rybki (chyba bufflo, jak sie myle to niech mnie ktoś poprawi) podobne do karpi, które też osiągają pokaźne rozmiary- ponad 20 kg!!

Posted

Mi rowniez przytrafilo sie zlowic dziwnego sandacza wygladal bardzo podobnie jak ryba Dzienciola.po bliz szych ogledzinach uznalem ze ryba mogla byc PRZETRACONA przez srube od lodzi z silnikiem i stalo sie to w bardzo mlodym wieku ryby.A pozniej rosla taka inwalidka:)

• 1 month later...
Posted
Manitu, kumpel kiedyś podesłał mi filmik jak łowili karpie koi w Australii, krowy takie, że hej -może ten tez jest australijski ;)

- - - Updated - - -

Dzięcioł, Ty chyba tego bolka podeptałeś:D:D;)

- - - Updated - - -

właśnie zostałem poprawiony na gadu, że to nie boleń tylko "ch*jwi", dostałem dodatkową fotkę, ale dalej nie wiem co to ;)

Wygląda na Certę.

Posted
[ATTACH=CONFIG]14501[/ATTACH] czarny szczupaczek z wisłoka

U mnie często się takie szczupaczki trafiają. Zwłaszcza w miejscach bardzo zarosniętych, to chyba kamularz :)

Posted
I żółtodzioby:D

Czyżby to jakiś albinos czy aż tak go przestraszyłeś że zbladł ze strachu? :D

Posted
I żółtodzioby:D

Dokładnie w takim samym kolorze złowiłem kaczodzioba na Grabinach. Nie miałem mozliwości pstryknąć mu fotki bo stałem w spodniobutach "na granicy przelewu". Ten złowiony stał na zalanym piaszczystym cyplu i przypuszczalnie stąd ten kolor. Z pewnością nie była to zlota rybka, bo mimo żłożonego życzenia nie spełniła go.

Posted

Żółty kolor nie wynika z podłoża a z braku jakiegoś tam genu i w rezultacie braku barwnika w komórkach. Dziw, że taki jaskrawy przetrwał do takiego rozmiaru i wcześniej nic go nie zeżarło w wodzie.

Posted
Skądże, próbuje dostosować kamuflaż do koloru wiaderka.:)

Dobrze, że nie dostosowuję sie do reklamówki z tesco albo z biedronki a są jeszcze czarne worki na śmiecie.

• 4 weeks later...
Posted

Zarybienie Sanu 2012. Zapraszam do Przemyśla.Takie ryby też są u nas

Pozdrawiam Karol