Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy używał ktoś przez dłuższy czas kołowrotka Team Dragon FD900iZ ? Jeżeli tak to proszę o odpowiedz, czy jest on w miarę bezawaryjny i czy jest on godny uwagi ?

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Chce kupic kolowrotek spinningowy i upatrzylem sobie dwa modele. Jeden to jest dobrze znany wszystkim na forum Spro Red Arc a drugi to Okuma Trio,jest to nowosc od okumy.

Pardzo mi sie podobal. I mam dylemat miedzy tymi dwoma maszynkami.Co byscie wybrali.

Posted

Spro Red Arc to sprawdzony kołowrotek. Jak ci przeszkadza kolor (czerwony) to polecam Spro Blue ARC 930, z pewnością będziesz zadowolony

Posted

Mam Red Arca od 4 lat.

Nie jest specjalnie mocno eksploatowany ale działa do dziś bez zastrzeżeń, hamulec- bajka, żadnych luzów, trochę na wyrost zmieniam mu rolkę kabłąka i łożysko.

Co do Okumy to 5 lat gwarancji to też nie byle co, no i odrobinę tańsza.

Myślę że jakościowo są zbliżone do siebie (te same żółte rączki to składały).

Posted

Czerwony spro jak najbardziej mi sie podoba. Ale ta Okuma to cos nowego. Zrobiony pewnie z lepszych materialow itp. Co nie znaczy ze spro nie jest warty swojej ceny. SPRO czy OKUMA ??

• 4 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Wszystko zależy od tego ile biletów NBP masz na zbyciu;). Ja posiadam

w/w kijek i przykręcałem do niego Team Dragona 2000.

Posted
Jaki kołowrotek polecacie do wędki konger IRI Lucky 275 3-10g.

Jak szukasz czegoś naprawdę solidnego na wiele lat to proponuję wybrać coś z Daiwy;).

• 4 months later...
Posted

Mam Shimano GTM-RB. Kręci dobrze, ale nie mam go gdzie przesmarować, bo potrzebny jest specjalny klucz do draga, którego nikt ze znajomych nie posiada. Dlatego powinienem co roku wysyać go do serwisu, a to już się nie kalkuluje.

Posted

Marekn, jakiej wielkości masz tą shimanke i jak długo ją używasz? Z tą konserwacją to aż taki spory problem?może po prostu wystarczy po sezonie przez port do smarowania kapnąć oliwy?:)

Posted (edited)

Kołowrotek mam ponad rok, początkiem kwietnia skończyła mu się gwarancja, co przegapiłem. Oliwy, która jest w zestawie już kapnąłem, ale to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę, gdyż wypłukuje ona orginalny smar z kołowrotka, więc należałoby go jednak przesmarować. Zapomniałem, rozmiar to 2500.

Edited by marekn
  • 1 month later...