Jump to content

Zbiornik Nowa Wieś

kleniarz

Recommended Posts

• 2 weeks later...
W dniu 10.07.2022 o 19:17, majmaj napisał:

Co znaczy strefa śmierci? 

Strefa w której stężenie syfów pochodzących ze Szlachcianki (z centrum Głogowa) jest tak duże że ryby przebywają tylko krótko, potem giną :(.

Jeszcze dodam że na Czarnej/Osinie powyżej ujścia Szlachcianki  już też niewiele żyje bo w wody w rzece praktycznie brak, a pompy borówkarni pracują pełną parą :(

Edited by Janek

• 1 year later...

No własnie doszly mnie inf że Jakis ..h.. Wywoził karpie za kase do okolicznych komercjii wiec na wiele Bym nie liczył....a zreszta ukraincy I amerykanom ktorzy moga łowić Z zapory skoncza temat szczupaka I konia bo jescze wystepuja..

W dniu 20.03.2024 o 15:49, Maffinka napisał:

Koło nr 3 „VIMBA” w Rzeszowie się nim opiekuje, a w dniu 6 kwietnia 2024 r. odbędzie się sprzątanie brzegów tego zbiornika. 

Moge sie dołączyć z synkiem ?trzeba podbieraki zabrac ..bo brzegu staram sie ogarnac ...chłopaki Z Terliczki robia dobra robote !

2 godziny temu, raftik napisał:

Moge sie dołączyć z synkiem ?trzeba podbieraki zabrac ..bo brzegu staram sie ogarnac ...chłopaki Z Terliczki robia dobra robote !

Ja nie wiem. Skopiowałam tylko tekst ze strony internetowej PZW. Na pewno można pomóc. Co roku tam tak sprzątają, jak nieraz tam byłam to ktoś łowi czasem. Mi się częściej udawało złowić coś w ujściu rzeki niż na głównym zbiorniku ale kiedyś na kukurydze i spławiczek kleni połowiłam, a na spinning okoni średniaków, czasem jakiś szczupak się uwiesił :)

• 4 months later...

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Za zapora przed wpływem do Wisłoka łapałem pierwsze pstrągi, na samym zbiorniku okonek za okonkiem.

Myślałem, żeby podjechać z dziećmi zobaczy co tam sie dzieje. Po zdjęciach widzę ze szkoda czasu.