Jump to content

Recommended Posts

Guest irol666
Posted

witam czy z ktorys z kolegow jezdzi na ta wode jesli tak to prosil bym o jakies info planuje sie tam wybrac na wekend.

Posted

Witam jeżeli chodzi ci o tą Błażkową koło Brzostku to kolesie byli ostatnio na 2 dni i rewelacji nie było pare karpików takich po 40 ,45 cm a łowili na kulki

Guest irol666
Posted

to jest gdzies kolo kleci trzeba przejechac most pontonowy na wisloce z tego co slyszalem

Posted

Witam kolego na most pontonowy to bardzo bym sie nie pchał ale jak już będziesz jechał to w Brzostku skrecisz w prawo jak na policję tam pojedziesz prosto przez most i tam jest troszkę kombinacji dlatego lepiej było by jakbys zapytał tam na miejscu kogos to ludziska cię pokierują

• 7 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Karp na Błażkowej zaczyna brać w Wielka Sobotę wpadł na 68 cm i 6.40 kg::)::

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 3 months later...
Guest irol666
Posted

witam czy byl ktorys z kolegow ostatnio na tym zbiorniku dzieje sie cos chodzi oczywiscie o brania???

• 3 weeks later...
Posted

Ja osobiście nie byłem , ale koledzy którzy tam łowią mówili mi w poniedziałek że karpie połapali ale nie za duże gdy bys był daj znać co tam słychać bo od ostatniego a zarazem pierwszego karpia na tym zbiorniku foto powyżej to nie byłem tam na rybach.

• 4 weeks later...
Posted

Witam za dwa tygodnie z mojego koła są tam zawody na zakończenie sezonu. Są to zawody rekreacyjne typu łowisz gdzie chcesz zgodnie z regulaminem PZW. Mam pytanie na który zbiornik najlepiej się udać, jakie ryby tam występują, na co łowic itd każda uwaga się przyda;d

pozdrawiam

• 4 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Byłem w ten weekend na zasiadce 3-dniowej i w sumie na 3 osoby złapaliśmy 24 karpie w przedziale wagowym 2-5kg. W nocy brały z płytkiej wody a w dzień z głębokiej. Ogólnie nie nudziliśmy się . Lecz jeśli chodzi wage tych karpii to mogło by być lepiej.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 7 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam

Byłem w niedzielę na krótkim wypadzie rozpoznawczo-wiosennym na stawach w Błażkowej. Od godziny 6 do 7 na wszystkich stawach tylko ja i kumpel po kiju. Brań brak, natomiast przeraził mnie widok stada kormoranów, które zupełnie niczego się nie bojąc pływały po duzym stawie i stawie kopanym. Gdy podeszliśmy do nich to odleciały. Ciekawi mnie czy brak wędkarzy ma coś wspólnego z wizytami kormoranów czy może wizyty kormoranów są spowodowane brakiem wędkarzy? Jak by na to nie patrzyłył to wniosek nasuwał się sam, trzeba co jakiś czas poprostu przejść się nad wodę a myslę że sama obecność ludzi te ptaki wystraszy. Zastanawiałem się też jak duże ryby potrafi zjeść taki ptak?

Do zobaczenia nad wodą

• 2 months later...
Posted

Witam to zależy na którym stawie masz te zawody bo zasadzie to są tam 4 stawy, Patrząc od Wisłoki.Pierwszy to tzw. podkowa, następnie taki mały, trzeci staw to zdecydowanie największy staw, i ostatni z którego ciągle wydobywają kruszywa, ale wędkarzy już tam widziałem.:D Na stawach dominuje Karp, Leszcz, Płoć. I jeszcze info ogólne jadąc od strony Kleci. Nie ma możliwości przejazdu przez ZEK Klecie, most pontonowy nie założony, i z moich informacji to nie wiadomo czy w ogóle będzie założony w najbliższym czasie. Pozdrawiam:)