Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich fanatyków wędkarstwa.Jestem nowy na tym forum więc wypadałoby napisać coś o sobie.Wędkarstwo to moja pasja,której poświęcam się już ponad 20 lat.Moje metody połowu to przede wszystkim karpiarstwo oraz spining.Kieruję się zasadą NO KILL.Kiedyś ktoś napisał na którymś z forów że ryby to jego przyjaciele a przyjaciół się nie zjada (święte słowa).Wędkuję przeważnie w okolicach Rzeszowa (Wisłok,Wilcza Wola) ale również każdego roku staram się wygospodarować czas na kilkudniowe wypady.Chętnie podzielę się moją wiedzą z innymi a i sam czegoś nowego sie dowiem.To tak pokrótce,śmigam na lód,garbuski czekają! icon_smile.gif

Posted

Witam Cię Rapala i ja icon_smile.gif. Ekipa Rzeszowsko Łańcucka zaczyna dominować. Koledzy z innych kół chyba nas nie oglądają.

A skoro garbusy biorą to zapraszam na ZIMOWO - PODLODOWO.

Coś niecoś wiemy już o mormyszce i ochotce, może więc zdradzisz jakieś sposoby łowienia na błystkę podlodową?

• 3 weeks later...
Posted

Witaj w naszej społeczności TADEUSZ. Kawał świata nas dzieli. U nas już prawie wiosna :)a co u Ciebie? Napisz parę słów gdzie i jak łowisz. Może dorzucisz coś do "PODLODOWO..."?

• 1 month later...
Posted

Witam wszystkich. Mówią na mnie dziencioł a czasami mamie się "wyrwie" i powie Tomek. Mieszkam w miejscowości Krasne a czasami w Rzeszowie(k. Krasnego). Po spotkaniu z pewnym Panem z tego forum postanowiłem się zarejestrować i "legalnie" kożystać. Ulubina metoda połowu to spin (ostatnio mucha), ale czasami lubie pofederować. Lubie majsterkowanie, więc służe doradztwem w temacie tworzenia przynęt sztucznych (wobki, obrotówki, cykady, muchy) i też lubie miseczke C.

Posted

Witamy CIĘ. Wychodzi na to, że znajdziesz tu wielu o podobnych zainteresowaniach. Myślę, że każdy z nas lubi trochę pomajsterkować od czasu do czasu, choć niektórym pewnie brakuje wiary i idą na łatwiznę czyli do sklepu. Zaciekawiła mnie sprawa cykad. Może napisał byś coś w tym temacie; jak i z czego wykonać, jak i gdzie łowić,parę fotek i będzie fajny artykulik. ZAPRASZAM do wspólnego redagowania naszej strony.

Posted

Witamy Tomek, dobra decyzja icon_biggrin.gif

Z artykułem to dobry pomysł. Wiem, że Tomek robi przynęty "domowymi sposobami" bez użycia specjalistycznej czy masowej technologi. Na pewno kilka ciekawostek w takim arcie by się znalazło.

Posted

Witam wszystkich.Jestem z Rzeszowa , łowie od kilku lat na spławik, feder i spining jak dotąd nie złapałem jeszcze potwora ale może w tym sezonie się uda. Pozdrawiam Wszystkich i życze udanego sezonu.

Posted

Cześć Młody. Nooo, w końcu dałeś sie namówić i jesteś. Ja swojego potwora już złapałem, ale jak chodzi o rybki to w tym sezonie damy im do wiwatu.

• 2 weeks later...
Posted

Witam i mam na imie Bogdan , jestem z Rzeszowa i bardzo lubię robić to co wy czyli wędkować.Moją ulubioną metodą jest spinek .Najlepiej wychodzi mi łowienie bolków,kleni, i szczupaczków, generalnie łowie drapieżniki ale brzanka też mnie kręci.

Posted

Powitac kolegow "po fachu". Szkoda, ze znalazlem to forum tak pozna ale lepiej pozno ... Kiedy zaczynałem sprzet wdkarski byl daleko w tyle wiec byl to jakis ruski kij z kolowrotem jak wyciagarka + spławik ;) Obecnie preferuje spinning. Niedlugo mam zamiar przerzucic sie na casting. Wyznaje zasade catch & release czyli kazda rybka wraca do wody ;) Pzdr i licze na spotkanie "na zywca" nad woda ;)

Posted

Siemanko. 19 kwietnia mamy zlot nad Wisłokiem w miejscowości Tryńcza. Zapraszamy. Transport powinno się załatwić :)