Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie Towarzysze wędkarze ;)

Choć nie pochodzę z Podkarpacia jednak czasem tu bywam, i wtedy z największą przyjemnością udaję się na rybki. "Moczenie kija" mnie niezwykle odpręża i pozwala przemyśleć to i owo.

Mój nick zaczerpnąłem oczywiście od nazwiska znakomitego felietonisty wędkarskiego Mariana Paruzela, którego wyśmienite artykuły w W.W. czytałem jako osesek z wypiekami na twarzy.

Oj jakże trudno było w tamtych czasach o Wiadomości Wędkarskie pamiętam jak pani w kiosku ruchu odkładała ojcu do teczki tą gazetę, która w niskim nakładzie znikała jak świeże bułeczki. Pamiętam jak pan Marian pisał artykuły np. o połowie rasowych 10kg boleni. I zaraził mnie tym bakcylem, który pokutuje we mnie do dziś.

Będę śledził wątki pisane na forum i zaglądał tu nader często.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

• 2 weeks later...
Posted

Mam na imię Mirek. Witam kolegów "po kiju" a szczególnie Wieśka, z którym to zaczynałem wędkarską przygodę. Niestety koleje losów rzuciły mnie dosyć daleko na Zagłębie Śląsko -Dąbrowskie. Mieszkałem w Leżajsku, edukację skończyłem w Rzeszowie na ulicy. Obrońców Stalingradu 120./ 21.06. mamy zjazd w Rzeszowie po 30-tu latach/. Wędkowanie moje, w ciągu roku ogranicza się najczęściej do zawodów zarówno spławikowych jak i ostatnio spininngowych w Kole i regionie. Dzięki internetowi mogę Was poznać i być na codzień bliżej rodzinnych stron. Przejrzałem strony, bardzo mi się podobają. Pozdrawiam M.W. ;)

• 2 weeks later...
Posted

Jestem po raz pierwszy na tutejszym forum więc chciałbym się przywitać i pozdrowić koleżanki i kolegów.Wędkarstwo to moje hobby od ponad ćwierć wieku a ulubione metody połowu to spining i feeder.

• 2 weeks later...
Posted

Witam, mam na imię Sebastian. Łowię, jeżeli dobrze pamiętam, 6 może 7 lat, od trzech ostatnich sezonów praktycznie wyłącznie spinning. Moje tereny to Czarna Sędziszowska, Cierpisz, Wisłok w Jasionce i sporadycznie inne.

Posted

WITAJCIE,MAM NA IMIĘ DOMINIK MAM 38 LAT,MIESZKAM Z RODZINĄ W RZESZOWIE,WĘDKUJE OD PONAD 20 LAT,GŁÓWNIE SPINNING I FEEDER NAJCZĘŚCIEJ WISŁOK W OKOLICY MOST LWOWSKI-MOST KOLEJOWY,GŁÓWNIE ŁOWIĘ OKONIE,KLENIKI,JAZIE I OD CZASU DO CZASU PSTRĄGI,PRZEDE WSZYSTKIM NA WOBLERKI,OBROTÓWKI NO I GUMKI.MOŻE KTOŚ PODZIELI SIĘ ZEMNĄ INFORMACJĄ NA TEMAT BOCZNEGO TROKA W RZECE ( BO DOPIERO ZACZYNAM ZABAWĘ TĄ METODĄ ) .POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE.

PS. SPRZEDAM WĘDKĘ TRZY RAZY NA RYBACH KUPIONA W STYCZNIU OCZYWIŚCIE NA GWARANCJI-JAXON XT-PRO NG ROYAL SPINNING DŁ.2,44 CW.DO 14 GR.

Posted

Witamy nowego forumowicza ! Drobna uwaga , informacje o sprzedaży sprzętu umieszczaj w dziale Kupię, sprzedam, zamienię, oddam.

Posted

Witam i ja wszystkich których jeszcze nie przywitałem :) Widzę że ekipa rzeszowska staje się coraz mocniejsza. Pewnie następny zlot będzie więc gdzieś nad Wisłokiem koło Rzeszowa?

Posted

Witam wszystkich !!! Maj nejm is Łukasz , mam 20 lat , mieszkam w Leżajsku , łowie od 8 lat zarażony przez Tatusia , to jedyna choroba której nie mam zamiaru leczyć :) należe do grupy wędkarzy którzy trzymają się zasady " łowie z przyjemności , nie dla mięsa " moje najczęściej odwiedzane łowiska wody stojacej to :Leżajski zalew , Ożanna , pozdrowienia dla kolegi Tuny ! , zaniedbana Brzuza Królewska, aczkolwiek uroku nie straciła , Brzeźnik , i tkzw przez Rakszawian "Kaczki" ,a z wód płynących : Złota , San , Wisłok , ostatnio miałem okazje porzucać nad Rabą w okolicach Krakowa , polecam ! okonia, klenia , jazia nie brakuje . To się rozpisałem . Pozdrawiam wszystkich !!

Posted

Łukaszyku, jednak się skusiłeś, i tego nie pożałujesz to była najlepsza decyzja jaką mogłeś wybrac z pośród wszystkich, wkarczając w progi magicznego świata dla wędkarza ;)