Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak obiecałem to są moje najnowsze wobki , są jeszcze ciepłe. W przyszłym roku mam zamiar dobrać się do jazi , to i robie coraz więcej małych wobków (owadopodobnych,smużaków)oczyeiście mam zrobione więcej , to są tylko wybrane modele.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Opublikowano

A ja podobnie jak kolega Bogol robie sobie różne wobki a także obrotówki, wahadełka i ostatnio staram się coś ulepić z silikonu na bolenia. Na fotkach kilka ostatnich wobków.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

O to co można zrobić w nudne zimowe wieczory woblery czeka tylko dodanie sterów i kotwiczek (efekty z czasem będą lepsze) . Pozdro !!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio posiedziałem parę wieczorów i zrobiłem kilkanaście wobków , różnych . Bardzo mi się podobają , a czy będą skuteczne ? to dopiero zobaczymy . Większość wobków które zrobiłem są tej wielkości tak pod okońa,klenia,jazia.

Edytowane przez Bogol
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
...a dla urozmaicenia kręcenie kogucików.Następnym zajęciem będzie zrobienie dwóch form aluminiowych do odlewania główek o małej gramaturze...

Gdybyś miał w planach ukręcić coś w rozmiarach pstrągowo - okoniowych na główkach 2- 4 gr to chętnie bym zamówił z 10 sztuk.:rolleyes:

Opublikowano

Ja cały okres zimowy poświęcam produkcji woblerów :)

Opublikowano

Na wiosne i jesień robiłem pod sczupaka troche większe takie 8-10cm 25-30gr.Teraz czekam na dostawe balsy i zaczynam produkcje na przyszły sezon,z tego co mi zostało wystrugałem już prawie 150szt.boleniowych,teraz pora na reszte.Nie znalazłem na forum tematu o przynętach hand made gdzie można prezentowac swoje wypociny może słabo szukałem.

Opublikowano
Nie znalazłem na forum tematu o przynętach hand made gdzie można prezentowac swoje wypociny może słabo szukałem.

Może faktycznie warto stworzyć taki temat o przynętach wyłącznie hand made:rolleyes:.

@kokos,ciekawe te wobki,szczególnie te pękate.

Opublikowano
Również jestem pod ogromnym wrażeniem twoich wobków. Mam tylko pytanie czy nie zrobiłbyś wobków na sprzedasz?:D

Robię ale dopiero na wiosne będą gotowe ze wzgędu że nie robie po 10 czy 20szt tylko siadam po zakonczeniu sezonu w mojej woblerowej kanciapie gdzie mam mini pracownie i strugam po pare sztuk dziennie i tak dochodze do 400,500szt. :) wtedy zamykam dział strugania i przechodze do dociążania,i tak dalej i tak dalej hehe

Opublikowano
Robię ale dopiero na wiosne będą gotowe ze wzgędu że nie robie po 10 czy 20szt tylko siadam po zakonczeniu sezonu w mojej woblerowej kanciapie gdzie mam mini pracownie i strugam po pare sztuk dziennie i tak dochodze do 400,500szt. :) wtedy zamykam dział strugania i przechodze do dociążania,i tak dalej i tak dalej hehe

Jeśli już coś będziesz miał gotowe to ja stawiam się osobiście :) po odbiór :D

PS. I znowu w temacie nie na temat :)

Opublikowano

Ja jak zwykle robie wobki, jerki, wirówki i za kilka dni ruszam z kogutami i puchowcami na sanowe kropki.

Opublikowano
a mi dane było łowić na wobki kolegi nabyłem je w jednym ze sklepów w Dębicy

Hehe to widzę że są osoby na tym forum które przetestowały moje woblery :) to jest jedyny sklep w Dębicy gdzie były moje woblery,właściciel sklepu jest spoko gościem to zrobiłem dla niego trochę woblerów ;)

Opublikowano
Kokos -na Allegro widywałem chyba Twoje wyroby?:rolleyes:

Świetna robota.

Tak wystawiałem na allegro jako "mietek1982" za parę miesięcy znów się pojawię:)

Opublikowano

Świeżo zrobione jerki na szweckie szczupale. Każdy posiada bardzo głośną grzechotke (chyba aż za głośną), ale takie było życzenie klienta.

Opublikowano

to moje

Jeżeli chodzi o artykuł mogę coś niecoś napisać na temat woblerów