MilanND Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Ze wzglądu olewczego poodejścia sandaczy do mojej osoby już od miesiąca myślę o kropkach i doczekać się nie mogę może jeszcze w styczniu otworzę sezon gdzieś na Roztoczu???
bronzo77 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Oj chłopie, też mam ochotę nas Por ! Zamojskie ma (przynajmniej miało w tym roku) konkretne podejście do tematu w sprawie opłat jednodniowych - wpłacasz pieniążki, pobierasz ze strony www blankiet porozumienia i huzia na Józia ! Jak będzie w tym roku nie wiem !
salmo_pike Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 (edited) Ze wzglądu olewczego poodejścia sandaczy do mojej osoby już od miesiąca myślę o kropkach i doczekać się nie mogę może jeszcze w styczniu otworzę sezon gdzieś na Roztoczu??? Witam, Ja dzisiaj po cały dniu "sandaczowania" miałem jakieś efekty (zbiornik - rożnowskie). I co najważniejsze, piękne uderzenia - prawie takie jak letnie.. Wniosek tylko jeden po dzisiejszym wypadzie: Sandacz ładnie żerował tylko trzeba go znaleźć a to już nie jest łatwe o tej porze.. Dwa pod 70cm wzięły w 4 rzytach - w tym samym miejscu. Przełowienie pół godzinne miejscówki nie dało żadnego kolejnego dotknięcia.. Fakt, że sandacz w tym późnym okresie już się powinien grupować, ale 2 sztuki w parce - to wszystko. Kilka było malutkich (pod 40cm) i też ładnie wzięły. Efekt - żerowanie. I tutaj potwierdzenie teorii - gdzie mały tam i duży, gdyż wśród tych małych uderzyła kolejna 70-tka.. (Główka 21g + gumka). Zdziwiony, gdyż kilka dni wcześniej reagowały 14-16g i to bardziej na "szuranego". Nie warto sie poddawać - trzeba go znaleźć, choć juz pewnie niedługo (skłucie lodem) Pzdr. Edited December 20, 2011 by salmo_pike
lama Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 No to jest nas już trzech w temacie Roztocza i mieszkajacych tam kropków. Styczeń? Dlaczego nie?
bronzo77 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 (edited) Panowie jestem za ! Ryby mało ważne - najważniejsze: tygodniowe przygotowanie czy aby wszystko z listy na pewno znajduje się w plecaku; codzienne sprawdzanie czy aby coś z przygotowanego plecaka nie zdążyło "wylecieć"; dzień przed wyjazdem - ponowne sprawdzenie plecaka z listą w ręku Sama podróż, gorąca kawa na miejscu - bezcenne RRRRROZTOCZE - od samej nazwy ciary mi przechodzą Gdyby było więcej chętnych na taki wyjazd - było by wesoło ! Edited December 20, 2011 by bronzo77
lama Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Z wielką przyjemnością! Już zaczynam teoretyczne przygotowania!
bronzo77 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Więc żeby na planach się nie skończyło - podaję hipotetyczny-przykładowy termin 14 lub 15 stycznia ?
LukaszZ Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Panowie jaki to okręg? Ile jednodniowa licencja? Jest sens jechać bez spodnio-butów? Bo się jeszcze takowych nie dorobiłem
bronzo77 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Okręg Zamość, 30 złotych dniówka lub cały rok 180. Na sporej części wód odcinki specjalne. Też się nie dorobiłem spodniobutów i nie przeszkadza mi to. @Wifer łowiska opisał co nieco: http://www.fishing.org.pl/content.php?r=181-PORA-NA-PORA
KONIO Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Podoba mi się to Wasze roztocze:eek:.Koło mnie też jest kilka takich magicznych ciurków, ale też o pstronia ciężko:(
LukaszZ Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ładne te rzeki nie powiem. Jest coś podobnego w naszym okręgu? Chciał bym coś więcej powalczyć z kropasami w tym roku ale na troszkę większych rzeczkach niż szeroka na 2 metry Tuszymka
KONIO Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 (edited) Jest ale, prócz Wisłoki i Ropy to wszystko takie zakrzaczone tajemnicze ciurki z tych co ja znam.Zajrzyj do galerii właśnie wrzuciłem kilka fotek z tego roku z lutego:) Edited December 21, 2011 by KONIO
LukaszZ Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 No to co podałeś kolego to już raczej jest Krosno. Szukam czegoś w PZW Rzeszów
rapala Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Szału nie ma ale zawsze coś można wybrać (2011r.)http://www.pzw.org.pl/rzeszow/cms/2517/wykaz_wod_gorskich a od następnego roku płacisz jedną opłatę na górskie-nizinne i możesz śmigać do woli.Oczywiście pamiętając o obostrzeniach dotyczących "wód górskich".
lama Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Więc żeby na planach się nie skończyło - podaję hipotetyczny-przykładowy termin 14 lub 15 stycznia ? Ten termin jak dla mnie odpada, ale wszystkie inne w styczniu wstępnie o.k. Czasu niewiele pozostale tak więc konkrety jak najbardziej widziane:) Moim wkładem w wyjazd będzie transport i coś jeszcze;)
bronzo77 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Jak dla mnie każdy inny termin będzie ok. Chyba, że coś niespodziewanie wypadnie. Też oferuję transport więc można skoczyć większą ekipą na rekonesans. Nie koniecznie musi być weekend - wiadomo wtedy tłok bo się Towarzystwo zjeżdża z sąsiednich województw.
lama Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Dobry pomysł z tym terminem pomijającym weekend. Można wystartować bardzo rano i katować wodę do wieczora. To może 13 styczeń?
Sewer34 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Chętnie się pisze na taki wypad. Ale termin 13.01 odpada:(
lama Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Widzę, że ciężko będzie zgrać terminy bo mi ten 13 rownież wypadł. Coś czuję , że skończy się na jakimś spontanicznym wypadzie.
MilanND Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 (edited) Temat umarł śmiercią natutalną z braku czasu na roztoczańskie wojaże? Może jedak był już ktoś poganiać za kropkami? Zachęcam również do dzelenia się informacjami o roztoczu w stopniu minimalnym, tj. Rzeka wyniki i stan wody, ,,zagęszczenie'' nad wodą. Nie wdawajmy się w szczegóły, może ktoś dosyał tajny namiar od kolegi czy znaomego i na chce/nie może sie dzielić. Mam nadzieję , że temat zostanie podjęty. Pozdrawiam. Edited January 4, 2012 by MilanND
lama Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Nie umarł, cały czas chodzi mi po głowie jakaś szybka akcja na Wieprzu i okolicach(może w piątek). Informacja z dzisiaj na temat wody , ale w okolicach ujscia do Wisły- stan niski i klarowana. Niestety ciągle pada i jutro wszystko może się zmienić. Jak woda będzie o.k to wszystko może się zdarzyć. Zezwolenie i rejestr już wydrukowałem:). Ważna informacja-nie wystarczy wykupienie dniówki, trzeba mieć również oplaconą kartę.
Leszek Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Chętnie wybrał bym się na roztoczańskie kropki, ale nawaliło mi się tyle roboty że nawet nie mam kiedy opłacić kartę. W każdym razie temat śledzę.
MilanND Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 (edited) My z Lobosem i 2 kumplami też mamy ,,zarezerwowane bilety" na Wieprz na jutrzejszy dzień. Jedziemy we 4 wiec zera może nie będzie. Gdzie dokładnie wylądujemy to okaże się pewnie dopiero nad wodą Edited January 5, 2012 by MilanND
bronzo77 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 To proszę jutro o krótką relację. Ja uderzę w przyszły weekend ale pierwszy wypad w sezonie i bez śniegu to nie to samo
Recommended Posts