Fly Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 I wszystko na temat -Najlepsze miejsca -Skuteczne przynęty (smaki) -Zestawy końcowe -Przypony -Wasze rekordy Można wklejać foty ze zbiornika, mile widziane zdjęcia rybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly Posted June 11, 2012 Author Share Posted June 11, 2012 Ktoś może łowi? Jakie efekty, przynęty, miejscówki? Wszystko w temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 Po co zakładasz dwa identyczne tematy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 Jeżeli chodzi o to samo łowisko we Wróblowej, to @Manitu chyba dość często je odwiedza;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly Posted June 11, 2012 Author Share Posted June 11, 2012 Po co zakładasz dwa identyczne tematy? Niechcący założyłem w dziale Łowiska Komercyjne, którego nikt nie sprawdza Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 Kolego @fly, jak dobrze prześledzisz tematy "Sezon Karpiowy..." to dużo rzeczy sie dowiesz!:-)) Gdzie nie siądziesz to masz szanse na branie, co do przynęt to ja tam łowie przeważnie na śmierdziuchy różnych maści:-)) Mój best z tamtąd ważył prawie 14kg, a są większe:-)), w tym sezonie narazie słabiutko!! Znajomy pare dni temu wyjął na 8,5kg na wątrobe!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 Aż tak dużą lodówkę masz:eek: Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 Do Europejskich łowisk jeszcze troszke Nam brakuje!!:-)) Tylko 2 wędki i nie zapomnij że Wróblowa to teraz łowisko NO KILL!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 Aż tak dużą lodówkę masz:eek: No Kill! Catch and release. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted July 4, 2012 Share Posted July 4, 2012 Witam panowie takie pytanie mam do łowiących na zbiorniku Siepietnica, czy tam potrzebna jest karta wędkarska? czy to prywatny zbiornik? a może polecicie jakiś prywatny zbiornik w okolicy Krosna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted July 4, 2012 Share Posted July 4, 2012 Trzeba mieć i karte i licencje:) Wokolicach Krosna bez karty możesz łowić na: -Balaton i Polanka -Stawy u Waldka Stawy w Besku -Stawy w Trzcianie Jak o czymś zapomniałem to sorki:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted July 4, 2012 Share Posted July 4, 2012 Wielkie dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Siepietnica duży staw chyba nr 1 - NO KILL karp. Pozatym ryby można brać . Ale okazów raczej nie ma , karpie do 7-8 kg amury również . Podobno kilka lat temu na 3,4 i "kiszce" ( ten pierwszy w kształcie starorzecza) padły amury takie około metra bo nikt nie zrobił przerębli i przyducha je zabiła!Podobno duże tołpygi . Jednej głowa w sklepie wędkarskim koło rynku wisi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 "21 kg." z Wróblowej - Wiadomości Wędkarskie:D Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Jakoś mi nie wygląda na 21kg:rolleyes: @Mateusz myślałem że Ty sie pochwaliłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Ja nie umiem łowić karpii:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Hahaha To witaj w klubie!:-)) Ja już przerzuciłem sie na "bacika"!:-)) Fajnie że na Wróblowej są jeszcze takie "smoczki"!:-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 Wg mnie ta ryba ma max 13 kg! Złowiłem ostatnio karpia na 70 cm i ważył 6,5kg , a z tego co widzę to ta ryba nie jest wypasiona! Złowiłem także na 70 cm i 10 kg wagi ale była wysoka i gruba! Gościu miał chyba wage felerną! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 Pewnie zamiast na kg patrzył na funty!:-)) już kiedyś spotkałem sie z takim przypadkiem na Wróblowej!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Co wy Panowie gadacie, patrzcie na długość tego jegomościa Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Coś mi tu nie pasuje!! W dniach 1-6 maja na Wróblowej odbywały zawody karpiowe i wydaje mi sie że o 10 zawody jeszcze trwały, a jeżeli ten karp miał naprawde 21 kg to byłby rybą zawodów!! A jak dobrze pamiętam to mój znajomy złowił największego karpie-coś ponad 14kg!! Ludzie jednak zrobią wszystko żeby zdobyć odznake WW!!:-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekn Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 (edited) I dlatego nie próbuję łowić karpi, bo: - czy miał, czy nie miał - czy dobrze podebrany, czy też do dupy - czy prawidłowo wypuszczony, czy jak wyżej...itp Może lepiej łowić ryby, zamiast rozwodzić się na temat tegoż łowienia ?!!! Edited August 22, 2012 by marekn Link to comment Share on other sites More sharing options...
manitu Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Kolego forum służy między innymi do wypowiadania się i to uczyniłem;),a nigdzie nie stwierdziłem stanowczo że nie ma 21kg:) tylko podałem pewne fakty(zawody karpiowe)!! a podane przez Ciebie powody można śmiało podpiąć pod każdą rybe!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 I dlatego nie próbuję łowić karpi, bo:- czy miał, czy nie miał - czy dobrze podebrany, czy też do dupy - czy prawidłowo wypuszczony, czy jak wyżej...itp Może lepiej łowić ryby, zamiast rozwodzić się na temat tegoż łowienia ?!!! Przyganiał kocioł garnkowi. Prawie miarowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekn Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 (edited) Bo rzeczywiście prawie, a ten karp chyba wymiar miał . Edited August 24, 2012 by marekn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts