Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Chyba też zaczne tak robić, żeby pewne osoby nie miały później problemów!!:-))

A żeby było w temacie to łowił ktoś ostatnio na Siepietnicy??

Bo nie wiem gdzie uderzyć we wrześniu, Wróblowa czy Siepietnica!!

Pozdrawiam

Edited by manitu
Posted

od 7 do 9 wrzesnia na Wróblowej są zawody karpiowe koła nr1 , więc weź poprawkę na to!zastanawiam czy się nie wybrać ?!

• 2 weeks later...
Posted

Witam panowie! Był ktoś może ostatnio na Siepietnicy?? Dzieje sie coś?? Bo uderzyłbym na cały dzionek!:-))

- - - Updated - - -

Sorki że post pod postem!! Zapomniałem zapytać jeszcze czy można tam rozpalać ognisko??

Dzięki za odpowiedzi!:-))

Posted

Ognisko można rozpalać! Ale nie można łamac patyków i drzew! :) Ostatnio jak spinningowałem to widziałem spławy chyba amura w granicy 6-10 kg na dużym stawie od strony wschodniej ale tam trudno się rozbić ze sprzętem bo chaszcze niesamowite!

Posted

Dzięki @uchal za cynka!:-)) Jak pojade to bardziej odpocząć i zrelaksować sie na pare godzin niż zapolować na jakiegoś zwierza!!

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted

Wczoraj spędziłem późny wieczór ze spinningiem na Siepietnicy i w efekcie tylko jesden sanaczyk niewymiarowy , obncięty ogonek twistera i kilka pstryknięć niezaciętych . Delikatnie brały!

• 2 weeks later...
Posted

Ujazd zarybili pstrągiem! Jak trafiłem na ławice to 5 szt. z jednego miejsca! Bardzo waleczne rybki! Na 4 wyjazdy złowiłem ich 11 sztuk . A dzisiaj nie brały ale zato siadły 2 szczupaki (45 i 50 cm) plus kilka okonków. Co ciekawe nie używałem stalki tylko fluorocarbon . Fluorocarbon wraz z delikatną wędką daje radę:) .

• 2 weeks later...
Posted

4 godzinki spinningowania dzisiaj na Ujeździe i w efekci złamana szczytówka w okoniuwce oraz 4 szczupaki w godzinę! Na naa około 50 cm i 2 (większe na zdjeciu) 65 i 69 cm. Ten większy w dodatku grubasek.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

A to wczorajszy z Wróblowej. Zdjęcie słabej jakości bo chyba z 4 razy się przymierzałem. Strasznie żywiołowy!

Posted

Chyba nie ma tu nikogo co by łowił na Ujeździe , a szkoda ! Dzisiaj rybki dopisały i w efekcie 2brania szczupaka . Pierwszy , mniejszy na około 60 cm . A ten na na zdjęciu miał 74 cm -personal rekord w tym roku :). Widać że rybki w dobrej kondycji bo branie mało nie wydarło mi z reki wędziska! Rybki wróciły do wody!

• 3 months later...
Posted

@Uchal napisz coś więcej na temat Ujazdu, chodzi mi o ten "staw karpiowy" Nigdy tam nie byłem a przydałoby sie wybrać w tym sezonie:D Są tam jakieś większe sztuki?? Jak z dojazdem??, głębokość i dno, a jak masz jakieś fotki tego stawu to wrzuć:beer:

Pozdrawiam

Posted

Fotek niestety nie mam. No jeśli chodzi ci o ten kopany staw , to ztego co wiem to pływają tam ładne sztuki . Nawet ponat meter . Znajomy złowił na spinning jesienią i mierzył. Naszczęcie zwrucił mu wolność :).

Posted

@Uchal ale mówisz o karpiach??? Bo mnie chodziło o miśki! A jak tam jest z dojazdem, można dojechać nad samą wode??? Dużo jest miejscówek??

Dzięki i pozdrawiam

Posted

Tak piszemy o tych samych rybach. Połowę stawu ma pseudo drogę , jeden brzeg jest niedostępny ze względu usypanej skarpy a jeden dostępny tylko pieszo.

Ps: karp został złowiony na paprocha jesienią 2011r od tamtej pory nie słyszałem o ponownym złowieniu a i nie było powodzi .

- - - Updated - - -

Głębokość wacha się w granicach 2,5 do 3,5 metra ,

Posted

Dzięki @Uchal za cynka! Jak czs pozwoli, pogoda dopisze i jak noga będzie troszke sprawna to trzeba będzie sie wybrać na rekonesans na cały dzionek:D

• 3 weeks later...
Posted

Byłem dziś w Jaśle (stawiennictwo w kochanym zusie:D) i przy okazji zajechałem na Wróblową! Lód jeszcze jest:(

Dla zainteresowanych łowisko otwarte jest od 15marca:), więc otwarcie sezonu 16marca:):):beer:

• 6 months later...
Posted

Dowiedziałem się że w przyszłym roku będą pobierane opłaty za przyczepy kempingowe, dobry pomysł bo nie można znalesć miejsca na zasiadkę, w piątek jak tam zobaczyłem to oblężenie to masakra ludu co niemiara i tych przyczep:eek: