Krzysiek1989 Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Dzięki kolego za odpowiedź. Spinning polecasz bardziej od strony Wisłoki czy od strony drogi ? Kolega ostatnio był i w biały dzień na pęczek pinek ciągnął ładne karpie i leszcze, dwa nawet 6-7 kg się skusily na taką przynętę.
jerry.ok Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 miejsca na spining nie ma określonego, dziś przed południem byłem na stawie rafineryjnym U2 i siadły 3 szczupaczki krótkie i jeden ponad 65cm niestety spinka koło brzegu . I garbusek 41cm nawet nie wiedziałem że takie tam są i drugi krótszy 27cm. Wcześniej łowiłem na stawie U1, także miejsce do wyboru zależy od szczęścia i danego dnia.
erger Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Może ktoś obeznany napisać gdzie najlepiej usiąść za karpiem z marszu na 1 dzień? Siepietnica, Wróblowa czy Ujazd? Wybieram się na te łowiska już od jakiegoś czasu i nie mogę dojechać. W tygodniu można spokojnie połowić czy dużo ludzi? Jak z opłatami? Na wszystkich stawach jest strażnik i u niego się płaci czy trzeba gdzieś specjalnie jechać wcześniej i opłacać? Można usiąść w każdym miejscu czy są miejsca na których jest zakaz połowu?
JURI Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Na wróblowej możesz kupić licencje od strażnika. Jeżeli chodzi o zasiadkę jeden dzień to wróblowa tylko że tam może być oblężenie poziom total. Polecam siepietnie mniej wędkarzy i staw nokill z dużymi karpiami:beer:
erger Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Dzięki JURI za odpowiedź, mam jeszcze kilka pytań. Który na siepietnicy to ten staw no kill z dużymi karpiami? Ten największy? I jakie są tam te duże karpie? Bo dla jednego duży to 5 kg, a dla innego 25 kg. Tam też kupię licencję u strażnika? Na siepietnicy chyba nie podjadę autem pod stanowisko? A tak wogóle dlaczego Wróblowa jest tak obłożona? Aż takie super to łowisko?
JURI Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Kolego nie powiem Ci czy na siepietnicy kupisz licencje u strażnika bo sam nie wiem. Trzeba by było zadzwonić do kogoś z okręgu Krosno. Jeżeli chodzi o staw no kill to jest to staw nr 1. Jadąc polną drogą mijasz chyba dwa stawy i jest zakręt w lewo, po prawej jest barak chyba strażnika. Skręcając w lewo masz tablice informacyjna, jadąc do końca jakieś 100m jest po prawej staw nr 1 jest on oznaczony tabliczka. Trochę wcześniej jest dróżka w prawo i można nią jechać i z lewej strony masz takie wjazdy w trawie, stajesz tam i masz kilka metrów do wody:) Karpie są tam różnych rozmiarów. Popatrz na stronę Pzw Gorlice, dokładnie Sazan bgk wpisz w wyszukiwarce. Chłopaki opiekują się stawami.
Krzysiek1989 Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Zarówno na wróblowej na ujazdach jak i na wróblowej można kupić zezwolenie dzienne u straznika. Jedynie cało roczne trzeba wykupić w Jaśle koło rynku. Macie jakieś informacje ma temat zawodów za tydzień? Staw będzie całkowicie wyłączony z łowiska ma czas zawodów ?
polakkom Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 witam, łowił ktoś ostatnio na ujeździe na spinning...? byliśmy we trójkę ostatnio i przetrzepaliśmy cały staw i tylko jeden krótki szczupaczek....
firmakrk Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Jak to jest z licencją dobową , czy jak przyjade w piątek o 17 to moge siedziec do soboty tez 17 (bo różnie słyszałem) czy na innej zasadzie taka licencja obowiązuje i jaka jest cena?
okon744 Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 30 zł doba. Przyjeżdżasz o 17 do 17 następnego dnia doba
okon744 Posted August 9, 2015 Posted August 9, 2015 Dzięki JURI za odpowiedź, mam jeszcze kilka pytań. Który na siepietnicy to ten staw no kill z dużymi karpiami? Ten największy? I jakie są tam te duże karpie? Bo dla jednego duży to 5 kg, a dla innego 25 kg. Tam też kupię licencję u strażnika? Na siepietnicy chyba nie podjadę autem pod stanowisko?A tak wogóle dlaczego Wróblowa jest tak obłożona? Aż takie super to łowisko? Wróblowa najlepiej to jechać najpóźniej w czwartek bo później rzeczywiście może być problem z sensownym miejscem. Dwa tygodnie temu byłem to ryba niby brała, ale największy jakiego złapałem to 7kg, a tak to przedział od 5 do 7 kg i tak większość połapała. Ponoć tydzień temu padł karp 28 kg, ale czy to prawda to już nie wiem.
kubaks Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Jestem bardzo często,ale o takim karpiu nie słyszałem,raczej nie prawda.Ostatnio łowiono duże sumy o podobnej wadze.
okon744 Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 No jest to możliwe że to tylko legendy, ale tak słyszałem. Sum na pewno został złapany, widziałem filmik na tele bodajże 30kg
lenox Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 http://www.markerteam.eu/pl/aktualnosci,3/sum-29-kg-165-cm-z-wroblowej,d101.html
okon744 Posted September 27, 2015 Posted September 27, 2015 Byłem z kolegą dwa tygodnie temu na Wróblowej na dwie doby. Wyniki były, ale bez szału. Kilka karpi w przedziale 5-7kg i jedna spinka większego przy brzegu. Żałowałem że nie wziąłem spina, bo woda przez dwie doby od godziny 9 gdzieś do pierwszej gotowała się od ataków sandacza, a kilka ataków było słusznych rozmiarów rybek.
Krzysiek1989 Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Wie ktoś do kiedy otwarty jest zbiornik ?
jerry.ok Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Wie ktoś do kiedy otwarty jest zbiornik ? o który zbiornik pytasz, bo jak o Ujazd to tylko U2 (rafineryjny duży staw) jest dostępny do łowienia od dzisiaj po zarybieniu jesiennym. Pozostałe czyli U1 (duży + nerka ) i mały rafineryjny zakaz połowu wszystkimi metodami. Wróblowa No Kill czynny chyba cały czas:o
Krzysiek1989 Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Panowie jest jakas informacja od kiedy mozna lowic na wroblowej ?
jerry.ok Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 wszystkie stawy są otwarte od 12.03 , tylko z dojazdem samochodem na staw we Wróblowej był problem bo droga była zamknięta ze względu na zły stan po zimie. Najlepiej to zadzwoń do strażnika p.Wojtka czy już droga wysypana tłuczniem i otwarta, chyba ze zostawisz samochód na wjeździe z drogi głównej i na "butach" całe "toboły" sobie przeniesiesz
Krzysiek1989 Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 dzieki za wiadomosc, nie ma takie potrzeby aby sobie taki spacer urzadzac, co innego ze spinem. Teraz pogoda na najblizszy tydzien i tak ma byc kiepska, wiec warunki sie raczej nie poprawia
kamil11269 Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Kto z Was łowi na Wróblowej? Mam kilka pytań co do tego łowiska
muzzy123 Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 Dziś od 9 do 13 na Ujezdzie https://goo.gl/maps/jY6CWHwuT4wNic się nie działo, jedną wzdrega i okonek na spławik , karpiowe zestawy nietkniete, ludzie którzy na nocy siedzieli też nie zaliczyli nic. Na sąsiednim zbiorniku 2 szczupaki ok 55cm, oraz ładny okoń ok 40cm, a tak cisza i spokój jak na jesień przystało Sent from my E2303 using Tapatalk
Krzysiek1989 Posted January 30, 2017 Posted January 30, 2017 ile w tym roku opłata wynosi ? wie ktoś ? już można płacić w jaśle ? jakieś godzinny otwarcia tego budynku koło rynku ?
Recommended Posts