Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzięki kolego za odpowiedź. Spinning polecasz bardziej od strony Wisłoki czy od strony drogi ?

Kolega ostatnio był i w biały dzień na pęczek pinek ciągnął ładne karpie i leszcze, dwa nawet 6-7 kg się skusily na taką przynętę.

Posted

miejsca na spining nie ma określonego, dziś przed południem byłem na stawie rafineryjnym U2 i siadły 3 szczupaczki krótkie i jeden ponad 65cm niestety spinka koło brzegu :mad:. I garbusek 41cm :eek: nawet nie wiedziałem że takie tam są i drugi krótszy 27cm. Wcześniej łowiłem na stawie U1, także miejsce do wyboru zależy od szczęścia i danego dnia.

Posted

Może ktoś obeznany napisać gdzie najlepiej usiąść za karpiem z marszu na 1 dzień? Siepietnica, Wróblowa czy Ujazd? Wybieram się na te łowiska już od jakiegoś czasu i nie mogę dojechać. W tygodniu można spokojnie połowić czy dużo ludzi? Jak z opłatami? Na wszystkich stawach jest strażnik i u niego się płaci czy trzeba gdzieś specjalnie jechać wcześniej i opłacać? Można usiąść w każdym miejscu czy są miejsca na których jest zakaz połowu?

Posted

Na wróblowej możesz kupić licencje od strażnika. Jeżeli chodzi o zasiadkę jeden dzień to wróblowa tylko że tam może być oblężenie poziom total. Polecam siepietnie mniej wędkarzy i staw nokill z dużymi karpiami:beer:

Posted

Dzięki JURI za odpowiedź, mam jeszcze kilka pytań. Który na siepietnicy to ten staw no kill z dużymi karpiami? Ten największy? I jakie są tam te duże karpie? Bo dla jednego duży to 5 kg, a dla innego 25 kg.;) Tam też kupię licencję u strażnika? Na siepietnicy chyba nie podjadę autem pod stanowisko?

A tak wogóle dlaczego Wróblowa jest tak obłożona? Aż takie super to łowisko?

Posted

Kolego nie powiem Ci czy na siepietnicy kupisz licencje u strażnika bo sam nie wiem. Trzeba by było zadzwonić do kogoś z okręgu Krosno. Jeżeli chodzi o staw no kill to jest to staw nr 1. Jadąc polną drogą mijasz chyba dwa stawy i jest zakręt w lewo, po prawej jest barak chyba strażnika. Skręcając w lewo masz tablice informacyjna, jadąc do końca jakieś 100m jest po prawej staw nr 1 jest on oznaczony tabliczka. Trochę wcześniej jest dróżka w prawo i można nią jechać i z lewej strony masz takie wjazdy w trawie, stajesz tam i masz kilka metrów do wody:) Karpie są tam różnych rozmiarów. Popatrz na stronę Pzw Gorlice, dokładnie Sazan bgk wpisz w wyszukiwarce. Chłopaki opiekują się stawami.:)

Posted

Zarówno na wróblowej na ujazdach jak i na wróblowej można kupić zezwolenie dzienne u straznika. Jedynie cało roczne trzeba wykupić w Jaśle koło rynku.

Macie jakieś informacje ma temat zawodów za tydzień? Staw będzie całkowicie wyłączony z łowiska ma czas zawodów ?

• 3 weeks later...
Posted

witam, łowił ktoś ostatnio na ujeździe na spinning...? byliśmy we trójkę ostatnio i przetrzepaliśmy cały staw i tylko jeden krótki szczupaczek....

• 2 weeks later...
Posted

Jak to jest z licencją dobową , czy jak przyjade w piątek o 17 to moge siedziec do soboty tez 17 (bo różnie słyszałem) czy na innej zasadzie taka licencja obowiązuje i jaka jest cena?

Posted
Dzięki JURI za odpowiedź, mam jeszcze kilka pytań. Który na siepietnicy to ten staw no kill z dużymi karpiami? Ten największy? I jakie są tam te duże karpie? Bo dla jednego duży to 5 kg, a dla innego 25 kg.;) Tam też kupię licencję u strażnika? Na siepietnicy chyba nie podjadę autem pod stanowisko?

A tak wogóle dlaczego Wróblowa jest tak obłożona? Aż takie super to łowisko?

Wróblowa najlepiej to jechać najpóźniej w czwartek bo później rzeczywiście może być problem z sensownym miejscem. Dwa tygodnie temu byłem to ryba niby brała, ale największy jakiego złapałem to 7kg, a tak to przedział od 5 do 7 kg i tak większość połapała. Ponoć tydzień temu padł karp 28 kg, ale czy to prawda to już nie wiem.

• 1 month later...
Posted

Byłem z kolegą dwa tygodnie temu na Wróblowej na dwie doby. Wyniki były, ale bez szału. Kilka karpi w przedziale 5-7kg i jedna spinka większego przy brzegu. Żałowałem że nie wziąłem spina, bo woda przez dwie doby od godziny 9 gdzieś do pierwszej gotowała się od ataków sandacza, a kilka ataków było słusznych rozmiarów rybek.

• 1 month later...
Posted
Wie ktoś do kiedy otwarty jest zbiornik ?

o który zbiornik pytasz, bo jak o Ujazd to tylko U2 (rafineryjny duży staw) jest dostępny do łowienia od dzisiaj po zarybieniu jesiennym.

Pozostałe czyli U1 (duży + nerka ) i mały rafineryjny zakaz połowu wszystkimi metodami.

Wróblowa No Kill czynny chyba cały czas:o

• 4 months later...
Posted

wszystkie stawy są otwarte od 12.03 , tylko z dojazdem samochodem na staw we Wróblowej był problem bo droga była zamknięta ze względu na zły stan po zimie.

Najlepiej to zadzwoń do strażnika p.Wojtka czy już droga wysypana tłuczniem i otwarta, chyba ze zostawisz samochód na wjeździe z drogi głównej i na "butach"

całe "toboły" sobie przeniesiesz

Posted

dzieki za wiadomosc, nie ma takie potrzeby aby sobie taki spacer urzadzac, co innego ze spinem. Teraz pogoda na najblizszy tydzien i tak ma byc kiepska, wiec warunki sie raczej nie poprawia 

• 4 months later...
  • 2 months later...
Posted

Dziś od 9 do 13 na Ujezdzie

https://goo.gl/maps/jY6CWHwuT4w

Nic się nie działo, jedną wzdrega i okonek na spławik , karpiowe zestawy nietkniete, ludzie którzy na nocy siedzieli też nie zaliczyli nic. Na sąsiednim zbiorniku 2 szczupaki ok 55cm, oraz ładny okoń ok 40cm, a tak cisza i spokój jak na jesień przystało

a2aed97603b380e1d510f72f6a20aacb.jpg

Sent from my E2303 using Tapatalk

• 3 months later...