rapala Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 (edited) Czas biegnie nieubłaganie i wielkimi krokami zbliżają się VI Urodziny PSW.Wzorem lat ubiegłych na samym początku musimy wytypować miejsce na naszą imprezę jak również datę jej przeprowadzenia.W tym roku ,postanowiliśmy poddać ten temat pod dyskusję i zrobić szybką ankietę.Chcę również zaznaczyć ,że wyniki ankiety nie będą wiążące odnośnie miejsca jak i daty jej przeprowadzenia.Ankieta oraz wszystkie wypowiedzi ,mają na celu wybranie spośród podanych propozycji tej najbardziej optymalnej, tak aby w naszej imprezie ,mogła wziąć udział jak największa liczba naszych userów. Sam charakter imprezy pozostaje niezmienny a więc będzie to spotkanie przede wszystkim towarzysko - wędkarskie, mające na celu większą integrację członków naszego portalu społecznościowego. Myślę ,że ok. tygodniowy okres dyskusji powinie wystarczyć do poczynienia ustaleń i po tym terminie będziemy mogli oficjalnie zaprosić wszystkich na VI Urodziny Podkarpackiego Serwisu Wędkarskiego. Propozycja jest następująca: - ZEK Radymno - Mokrzec - Strzegocice - Wilcza Wola Data (wypowiedzi w temacie): - 14-15 września - 21-22 września I na koniec mała prośba od PSW Team, aby o ile to możliwe ,zgłaszały się osoby dobrze znające proponowane miejsca tak pod względem wędkarskim ale przede wszystkim logistycznym (dobra lokalizacja ,dojazd itp.) Ze swojej strony dysponuję dobrą wiedzą odnośnie Wilczej Woli . Zapraszam do dyskusji. Edited August 29, 2013 by rapala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macio33 Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Strzegocice pojęcie względne?? Chodzi o stawy czy o zalew ?? Dojazd do zalewu powyżej tamy jest bardzo dobry, jest tam kilka miejsc wzdłuż tak zwanej "ulicy". Wydaje mi się że warto sprecyzować tę informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted August 28, 2013 Author Share Posted August 28, 2013 Strzegocice -zalew.Chodzi o to aby w jednym miejscu pomieścić ludzi i kilka (naście) samochodów, oraz były dogodne warunki do wędkowania czy to spiningowego ,czy to gruntowego jak również możliwość zwodowania np. łodzi...wszak to impreza wędkarska:beer:. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damon159 Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Ale szkoda ze zlot nie będzie się odbywał tydzień wcześniej albo tydzień później Niestety w tych termiach czyli od 13 do 27 będę na poligonie w Nowej Dębie Wielka szkoda ale mam nadzieję że wybaczycie moją nieobecność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Jak dla mnie drugi termin byłby lepszy,jestem jeszcze we Francji a mysle przyjechac własnie około 18 września. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gochu Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Ehhh Michałek ma już prawie 6 lat Bawcie się dobrze Przyjaciele. Ja najbliższe urodziny PSW świętował będę w samotności gdzieś nad rzeką Delaware w okolicach Nowego Jorku... szkoda :/ Nadrobimy w przyszłym roku Darz Wód! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Jeśli chodzi o Strzegocice, to macie na myśli Strzegocice, czy Zalew Mokrzec? Bo jeśli w grę wchodzi zbiornik to chętnie się pisze na termin wcześniejszy, byle nie 21-22. Zamelduję tam pewnie na tydzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macio33 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Zalew Mokrzec :-) według mnie najlepsza by była lokalizacja tzw. "ULICA" powyżej tamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted August 29, 2013 Author Share Posted August 29, 2013 Możesz wrzucić mapkę z zaznaczonym miejscem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macio33 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Zaznaczyłem na mapie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronzo77 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Czy ktoś ze Zlotowiczów będzie reflektował przyjazd dzień wcześniej niż zakładają to oficjalne obchody ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Oczywiście że tak :beer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted August 29, 2013 Author Share Posted August 29, 2013 Termin został podany dwudniowy ale pewnie wiele osób będzie chciało przyjechać już w piątek:),co oczywiście nie koliduje z założeniami imprezy:beer:. Zmieniłem w pierwszym poście na Mokrzec- Strzegocice i o ile będzie to możliwe admin zmieni również w ankiecie.Będzie bardziej czytelnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elel Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Jak dla mnie 21-22 jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Tak jak pisał @macio33 od strony Pilzna będzie chyba najlepiej jest dużo stanowisk można pomieścić dużo samochodów.Chciałem podać propozycje z drugiej strony od Jaworza ale tam jest ciągle problem z dojazdem na samą wodę.A tak to wszędzie blisko Centrum blisko można jakieś jedzenie zakupić.Jest możliwość połowienia na Wisłoce.Można by było się rozłożyć na wlewie,ale jak popada to jest problem z wyjazdem.Miejsca jest tam sporo można wybierać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Marucha Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Zgadzam się z powyższym. To bardzo fajne miejsce ma integrację. Od tzw. ulicy chyba często są zawody i może być problem z miejscem. Trzeba by to sprawdzić. Na wlewie pewnie trzeba by trzymać miejsca od piątku, jak najwcześniej. Jeżeli będą chętni pojechać w piątek rano, mógłbym rozeznać możliwości urlopowe Tak jak kolega pisze, może być problem po deszczu i być może trzeba by z góry pogadać z jakimś gospodarzem o wynajęciu go z ciągnikiem, bo potem cena może być słona Chętnie wypuściłbym się na zlocie z jakimiś muszkarzami na Wisłokę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Robert zawodów to raczej nie będzie ale gdyby było na 100% pewne że zostaje zalew mogę się pofatygować do prezesa koła w Pilznie(oni się opiekują tym zalewem)i na przykład pozajmować jakiś odcinek powbijać tabliczki.Myślę że kol @Eizenhauer coś by tu poradził,tak ze wszystko jest do ogarnięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz91 Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Zawsze możecie wystąpić do prezesa okręgu o zawody wędkarskie, wtedy czesc zbiornika jest zaklepane, a jak dobrze pogadacie, to ludzie z poza okręgu będą zwolnieni z oplat na czas trwania zawodów. Każdy członek Polskiego Związku wędkarskiego może wnioskować o organizację zawodów, ot taki przywilej przynależności. Jeżeli będzie potrzeba pomocy w tej sprawie, to pomogę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Przypominam ,że jutro mija czas ankiety ,więc zachęcam wszystkich tych,którzy jeszcze się nie wypowiedzieli do wyrażenia swojej opinii.Na dzień dzisiejszy zdecydowanie najwięcej głosów zostało oddane na Mokrzec-Strzegocice ale jeszcze nie przesądzajmy wyniku.Ważne aby wybrać najodpowiedniejsze miejsce na nasz jesienny Zlot.Mam nadzieję ,że lokalizację wybierzemy odpowiednią ,miejsca nad wodą nie zabraknie ,pogoda okaże się dla nas łaskawa a frekwencja dopisze:).Samo forma oraz czas organizowania Zlotu zakłada 2-u dniowy termin jego organizacji co oczywiście nie jest jakimś sztywnym wymogiem.Równie dobrze można przybyć na naszą imprezę 1-2 dni przed jej terminem jak również pojawić się chociażby na kilka godzin po to tylko aby móc poznać nowych ludzi i spędzić ten czas w fajnym towarzystwie.Miejsce oraz termin zostanie podany zaraz po ostatecznych ustaleniach:). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macio33 Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Co z terminem?? Ja osobiście bym wolał po 20.09 :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
popek_1990r Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Ja to byłbym za zlotem na Wiśle lub Sanie. Przy obecnym stanie wody to wyspa na wyspie. Tylko pytanie, gdzie? Z moich stron to brał bym pod uwagę jedną niedaleko ujścia wisłoku do rzeki San. Ostatnio płynąłem pontonem kilka godzin i jest to największa wyspa na tym odcinku. Po przeciwnej stronie wyspy woda 2-3.5m . Siedzę stacjonarnie właśnie na tej wodzie i widzę obok wyspy dużą populację bolenia. Nie wiem jednak jak jest z dojazdem od strony Dębna. Byłbym też za Starym Miastem tam jest sporo wysp, niewiem jednak jak z dojazdem. Wyżej Sanu nie znam wcale, więc jak pomysł ze zlotem na wyspie odpowiada nie tylko mi, to niech wypowiedzą się inni userzy. Dzicz, piasek, drewna pod dostatkiem, ogólnie klimat napewno byłby lepszy niżeli na jeziorze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Marucha Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Ciekawy pomysł, jednak bardzo uzależniony od pogody. Za tydzień lub dwa może być po wyspach. Pamiętam, że czasem wyspy potrafią zniknąć w ciągu doby, po puszczeniu kilka dni wcześniej wody na Solinie. Myślę, że na taki wypad zawsze można się umówić większą paczką poza zlotem - kilka dni przed weekendem hasło i pewnie sporo chętnych by się znalazło. Ja sam bardzo lubię te wyspy na Sanie, klimat niepowtarzalny Link to comment Share on other sites More sharing options...
popek_1990r Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Racja, wyspy potrafią zniknąć w szybkim tempie i długoterminowo ciężko coś zaplanować. Czerwiec, Lipiec prędzej, bo w słoneczne lato wyspy trzymają się naprawdę długo, a teraz ? Idzie jesień. Może zaplanujemy jakiś weekend poza zlotem. Co do samego zlotu to pewnie się zjawię, jak by ktoś miał miejsce i jechał z Leżajska lub okolic to bym siadł, jeżeli nie to przyjadę sam. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwolas1 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Będę i ja!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts