Jump to content

Wołosaty

Marcin 0.18

Recommended Posts

Nikt jeszcze nie założył takiego tematu a to przecież kawał pięknej  bieszczadzkiej rzeki. Zawsze mnie fascynowała jadąc na treking  w góry. Mam nadzieje że wstawię coś kropkowanego z początkiem sezonu.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Zabiłeś mi takiego klina ze dzwoniłem do Krosna ale tam nie wiedzieli. :) Dopiero Pan z koła w Lutowiskach mi wyjaśnił. Woda górska, metody: mucha , spinning. Można wędkować od ujścia Wołosatego do granicy Bieszczadzkiego Parku Narodowego w m. Pszczeliny. Wołosaty nie jest matecznikiem.

Dzięki za wyjaśnienie. Dwadzieścia parę lat temu byłem właśnie w Pszczelinach pod namiotami, a z wędkujących spotkałem jedynie miejscowych z dżodżem na haku. Coś mi świtało, że po sprawdzeniu wody okazało się, że jest to matecznik, stąd moja uwaga. Zawsze lepiej sprawdzić dwa razy niż wyjść na kłusola :).

P.S. Okolica niezwykle urokliwa, a i na połoniny nie tak daleko.

Ja zdjęcia chętnie pooglądam, ale tylko "krajobrazowo" - bez ryb i informacji o nich... z powyższych powodów :)

Jeśli nie mogę nacieszyć oka w realnym spotkaniu z tym potokiem, to chciałbym chociaż na zdjęciu.

Może stworzyć wątek przyrodniczo-krajobrazowy o mniejszych lub większych ciurkach, by każdy mógł pooglądać te piękne "okoliczności przyrody" i mieć wyobrażenie jakie mamy ciekawe przyrodniczo cieki wodne? Zawsze to jakaś podpowiedź na ciekawą wycieczkę, nawet bez wędki.

Myślę, że tłumu mięsiarzy to nie ściągnie nad wodę, a miejscowi i taki wiedzą co w nich pływa.

Założyłem temat i rozpętałem burze a to nie było moim celem. Macie dużo racji w tym co piszecie , w takim razie niech administrator zamknie  tego typu ,, tematy ''  ( z tym włącznie)  które płyną szybko, mają po kilka , kilkanaście metrów szerokości i mogą występować w nich ryby.

28 minut temu, Marcin 0.18 napisał:

w takim razie niech administrator zamknie  tego typu ,, tematy ''  ( z tym włącznie)

To jest forum wędkarskie, nikt takich tematów nie będzie zamykał ani tez upominał za to ze ktoś wrzuci zdjęcie złowionej ryby o ile nie będzie łamany regulamin i zasada publikacji zdjęć złowionych ryb.

Wołosaty faktycznie rybnością nie grzeszy. Jednak są jeszcze małe i większe siurki gdzie populacja ryb jest ponad średnią krajową, czy dla każdego z nich potrzebny jest osobny temat? są małe rzeczki o których mało kto wie lub w ogólnej opinii są bezrybne i dzięki temu cokolwiek w nich jeszcze pływa. Pisanie publicznie o małej rzeczce nie jest dla niej korzystne a często po prostu zabójcze.