Marcin 0.18 Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Nikt jeszcze nie założył takiego tematu a to przecież kawał pięknej bieszczadzkiej rzeki. Zawsze mnie fascynowała jadąc na treking w góry. Mam nadzieje że wstawię coś kropkowanego z początkiem sezonu. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
indian Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale ten potok chyba w całości był matecznikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Myślę, że ci którzy tam czasem łowią wcale nie chcą się chwalić, i to bynajmniej nie z powodu ilości łowionych ryb Pozdro, L Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin 0.18 Posted December 21, 2017 Author Share Posted December 21, 2017 Zabiłeś mi takiego klina ze dzwoniłem do Krosna ale tam nie wiedzieli. Dopiero Pan z koła w Lutowiskach mi wyjaśnił. Woda górska, metody: mucha , spinning. Można wędkować od ujścia Wołosatego do granicy Bieszczadzkiego Parku Narodowego w m. Pszczeliny. Wołosaty nie jest matecznikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Chwalenie się rybami z tak małych rzeczek jest dla nich zabójcze, jest "moje tajne łowisko" i tam ewentualnie powinny trafiać fotki rybek z ciurków, siurków i innych Link to comment Share on other sites More sharing options...
indian Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Dzięki za wyjaśnienie. Dwadzieścia parę lat temu byłem właśnie w Pszczelinach pod namiotami, a z wędkujących spotkałem jedynie miejscowych z dżodżem na haku. Coś mi świtało, że po sprawdzeniu wody okazało się, że jest to matecznik, stąd moja uwaga. Zawsze lepiej sprawdzić dwa razy niż wyjść na kłusola :). P.S. Okolica niezwykle urokliwa, a i na połoniny nie tak daleko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekn Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Krzysiek ma całkowitą rację, wstawiając zdjęć z rybami z takich siurków i podawanie konkretnej nazwy, będzie dla tego typu rzeczek "gwoździem do trumny". Naprawdę lepiej dać sobie na wstrzymanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Marucha Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Ja zdjęcia chętnie pooglądam, ale tylko "krajobrazowo" - bez ryb i informacji o nich... z powyższych powodów Jeśli nie mogę nacieszyć oka w realnym spotkaniu z tym potokiem, to chciałbym chociaż na zdjęciu. Może stworzyć wątek przyrodniczo-krajobrazowy o mniejszych lub większych ciurkach, by każdy mógł pooglądać te piękne "okoliczności przyrody" i mieć wyobrażenie jakie mamy ciekawe przyrodniczo cieki wodne? Zawsze to jakaś podpowiedź na ciekawą wycieczkę, nawet bez wędki. Myślę, że tłumu mięsiarzy to nie ściągnie nad wodę, a miejscowi i taki wiedzą co w nich pływa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek85 Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 Komentując wątek sami ,,dokręcacie" śrubę. Najlepszym rozwiązaniem według mnie będzie jak najszybsza śmierć tego wątku. (Oczywiście dla i ku Waszemu zadowoleniu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanND Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 Dokładnie tak jak Tomek85 pisze. Już samo wspomnienie o tej wodzie to duża strata dla jej rybostanu jaki by nie był. Dla takich rzeczek to są dwa miejsca Tanje rzeczki oraz Moje tajne łowisko. PIS END LOF. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin 0.18 Posted December 22, 2017 Author Share Posted December 22, 2017 Założyłem temat i rozpętałem burze a to nie było moim celem. Macie dużo racji w tym co piszecie , w takim razie niech administrator zamknie tego typu ,, tematy '' ( z tym włącznie) które płyną szybko, mają po kilka , kilkanaście metrów szerokości i mogą występować w nich ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 28 minut temu, Marcin 0.18 napisał: w takim razie niech administrator zamknie tego typu ,, tematy '' ( z tym włącznie) To jest forum wędkarskie, nikt takich tematów nie będzie zamykał ani tez upominał za to ze ktoś wrzuci zdjęcie złowionej ryby o ile nie będzie łamany regulamin i zasada publikacji zdjęć złowionych ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 Luz Panowie, tam nie ma sensownych ryb. Na Wołosaty można jechać z aparatem na foty i pomoczyć dupsko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Wołosaty,dokładnie tak jak Oktawian napisał. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Wołosaty faktycznie rybnością nie grzeszy. Jednak są jeszcze małe i większe siurki gdzie populacja ryb jest ponad średnią krajową, czy dla każdego z nich potrzebny jest osobny temat? są małe rzeczki o których mało kto wie lub w ogólnej opinii są bezrybne i dzięki temu cokolwiek w nich jeszcze pływa. Pisanie publicznie o małej rzeczce nie jest dla niej korzystne a często po prostu zabójcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts