biedula Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Jest ktoś w posiadaniu tego samochodu z silnikiem Diesla? Wady, zalety? Myślałem już o paru markach i chyba zdecyduje się na Francuza:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregg_84 Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Hej Odnośnie silnika się nie będę wypowiadał, bo nie wiem jak jest. Ale znajomy ma benzynę 1.1, chyba coś koło rocznika 2003 i ostatnio regenerował tylną belkę za jedyne 1000 zł. Także radze poczytać fora na temat tego samochodu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 a 1000 zł to dużo czy mało? bo w niektórych samochodach za jeden wahacz zapłacisz 2;). Każdy samochód ma swoje wady. W samochodach koncernu PSA są często problemy z elektryką. Zawieszenia też wymagają uwagi - tzn. trzeba je robić zanim się popsują, koszt jest dużo mniejszy - ale dają komfort prowadzenia. A belka skrętna jest dobrym rozwiązaniem dla wędkarzy bo w bagażniku masz więcej miejsca Pozdrawiam, Szczęśliwy posiadacz francuza ( a w zasadzie francuzki bo u nich samochód - une voiture - jest rodzaju żeńskiego:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Zapomniałem dodać - francuzkie silniki są akurat znane z dobrej strony - np słyszałem że jeden z silników (akurat benzynowych) jest standardowo używany przez wszystkie koncerny paliwowe do testów paliwa ze względu na kulturę pracy i powtarzalność wyników. Diesle też niczego sobie, szczególnie wolnossące, jeżeli ktoś lubi spokojną jazdę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biedula Posted May 30, 2011 Author Share Posted May 30, 2011 Kupiłem z 1.9D, podobno żywotne silniki. Klakson nie działa. Oprócz tego na wyłączonej stacyjce pobiera mi 120mA, co kończy się wyładowaniem akumulatora. Są tu jacyś elektrycy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Niewyczerpalna kopalnia wiedzy na temat samochodów i nie tylko;) http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum231.html "Utrzymuję" 3 szt czyli jeden swój plus dwa sióstr:D ta strona towarzyszy mi od zawsze inaczej poszedł bym z torbami:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 http://www.autocentrum.pl/auta/ to najlepsza stronka wdg mnie, można porównać wszystkie samochody, zarówno pod wzg technicznym jak i ekonomicznym jak kupowałem ostatnie auto to trochę czasu spędziłem czytając najważniejsze rzeczy i porównując auta polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONIO Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Witam elektrykiem nie jestem:D ale znajomy miał podobny problem w WV Passat i co się okazało centralny zamek w tylnych drzwiach robił zwarcie i pobierał prąd, banalna usterka ale trzeba było się nakombinowac żeby ją zlokalizowac:D wymieniony zamek i hula teraz ok:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter13 Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Jestem posiadaczem 206 tylko benzyny 98 rok produkcji,ale w czwartek bedzie LPG.Co w nim zrobiłem to faktycznie belke z tyłu koszt 700 zł,przebieg 178 tys.km.,i komplet wachaczy koszt kpl 170,reszta to juz eksploatacja.To sa najdrosze koszty,co moze sie popsuc.Ceny tarcz klockow,amortyzatorow,koncowek drazka filtry,takie same jak u innych,czasy ze byly drogie w utrzymaniu Francuzy i Japonczyki dawno sie skonczyły.A tak w nawiasie koszt naprawy belki z tyłu u innych producentow to koledzy maja golf IV,550zł,Vectra B ponad 600,zaznacze ze sa to młodsze roczniki niz moj.Reszte informacji na temat 206 mozesz znalesc na http://www.206club.net/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Jak w temacie pilnie pożyczę pompkę do pontonu kolibri na najbliższy czwartek tj 11.08. W ramach rekompensaty złocisty albo siwy trunek co kto woli Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 jest,jest takowa.Daj znać kiedy będziesz chciał ją zabrać.Jakie plany z pontonem:confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 jest,jest takowa.Daj znać kiedy będziesz chciał ją zabrać.Jakie plany z pontonem:confused: Skleroza zapomniałem sobie o Tobie całkiem Jutro bym ją wziął, daj znać kiedy Ci pasuje to podjadę Plany...? Powiem na miejscu bo tajemnica hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Sprzedam ośmio tygodniową fretkę samiczkę wraz z klatką i wyposażeniem klatki tj. 2 hamaki, kuweta, "pellet" do kuwety, dwie miseczki, łóżeczko, poidełko. Klatka jest nowa, jest bardzo duża i posiada 3 piętra. Dodatkowo dokładam mniejszą klatkę (transporterek). Fretka ma 8 tygodni, samiczka z domowej hodowli, posiada książeczkę i szczepienia. Jest bardzo żywa i energiczna. Dokładam jeszczę karmę suchą i mokrą a jest tego dużo. Sprzedaje ją, ponieważ okazalo sie, że moja dziewczyna ma uczulenie na sierść fretki. Kosztowała mnie o wiele więcej, ale za tą kase jestem ją w stanie oddać w dobre ręce. Cena 400 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróg publiczny Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Kiedyś zajmowałem się hodowlą rożnych zwierząt i z tamtego okresu zostało mi jeszcze trochę dobrych znajomości w sklepach zoologicznych, postaram się Ci jakoś pomóc. Przydatny będzie nr telefonu, napisz na priv może pójdzie nawet trochę drożej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzienciol Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Shimma znalazła nowego właściciela. Temat do kasacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gochu Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Ciągnie człowieka na wieś a i rodzice już wiekowi więc trzeba pomyśleć o jakiejś przystani na stare lata. Szukam domu w okolicach Rzeszowa (max 30km) najlepiej z poddaszem do zaadaptowania. Nie mam wielkich wymagań. Czekam na każdą informacje i propozycje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 ... I jakby jeszcze z dostępem do wody:rolleyes: @Gochu luknij w Nieruchomości tutaj http://www.rzeszowiak.pl/Nieruchomosci-Sprzedam-3070011155?r=domy czasami coś ciekawego się pojawia;) Ogłoszenia z naszego regionu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartosz Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Dużo znajdziesz w gazecie Anonse, znajomek tam znalazł niedawno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gochu Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 @rapala w okolicach Kolbuszowej jest do sprzedania dom ze stawem hodowlanym i znalazłem tez fajną ofertę w Woli Raniżowskiej Anonse i rzeszowiaka mam już na oku. Pogadałem z listonoszami (jednak jakiś pozytywny aspekt pracy dla Poczty Polskiej się znalazł) obsługującymi rejony wiejskie. Poruszyłem też kontakty w biurach nieruchomości w Rzeszowie. Maszyna ruszyła i wyniki będą na pewno ale wiecie jak to jest. Ja chce kupić a może ktoś z kolegów chce sprzedać... trzeba sobie pomagać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seatvario Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Ja mam domek do sprzedania w Niwiskach trochę dalej jak 30km, tylko nie ma poddasza Link to comment Share on other sites More sharing options...
balon116 Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Jak ktoś Posiada wymienione w tytule rzeczy proszę kierować propozycje na Pw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Ja tam wole SSG albo Stoprocent ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
balon116 Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Też Ogar ; D a masz coś na sprzedaż ? PS Może być HG lub stoprocent Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Nie ale nawet na allegro możesz je nabyć poszukaj. A stron to jest od zawalenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartosz Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Szukaj w sklepach Dibo oraz Code w Rzeszowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts