Jump to content

Ogłoszenia nie związane z wędkarstwem

biedula

Recommended Posts

Hej

Odnośnie silnika się nie będę wypowiadał, bo nie wiem jak jest.

Ale znajomy ma benzynę 1.1, chyba coś koło rocznika 2003 i ostatnio regenerował tylną belkę za jedyne 1000 zł.

Także radze poczytać fora na temat tego samochodu.

Pozdrawiam

a 1000 zł to dużo czy mało? bo w niektórych samochodach za jeden wahacz zapłacisz 2;). Każdy samochód ma swoje wady. W samochodach koncernu PSA są często problemy z elektryką. Zawieszenia też wymagają uwagi - tzn. trzeba je robić zanim się popsują, koszt jest dużo mniejszy - ale dają komfort prowadzenia.

A belka skrętna jest dobrym rozwiązaniem dla wędkarzy bo w bagażniku masz więcej miejsca :D

Pozdrawiam,

Szczęśliwy posiadacz francuza ( a w zasadzie francuzki bo u nich samochód - une voiture - jest rodzaju żeńskiego:)

Zapomniałem dodać - francuzkie silniki są akurat znane z dobrej strony - np słyszałem że jeden z silników (akurat benzynowych) jest standardowo używany przez wszystkie koncerny paliwowe do testów paliwa ze względu na kulturę pracy i powtarzalność wyników.

Diesle też niczego sobie, szczególnie wolnossące, jeżeli ktoś lubi spokojną jazdę.

• 3 weeks later...

Kupiłem z 1.9D, podobno żywotne silniki. Klakson nie działa. Oprócz tego na wyłączonej stacyjce pobiera mi 120mA, co kończy się wyładowaniem akumulatora. Są tu jacyś elektrycy?

Witam elektrykiem nie jestem:D ale znajomy miał podobny problem w WV Passat i co się okazało centralny zamek w tylnych drzwiach robił zwarcie i pobierał prąd, banalna usterka ale trzeba było się nakombinowac żeby ją zlokalizowac:D wymieniony zamek i hula teraz ok:)

Jestem posiadaczem 206 tylko benzyny 98 rok produkcji,ale w czwartek bedzie LPG.Co w nim zrobiłem to faktycznie belke z tyłu koszt 700 zł,przebieg 178 tys.km.,i komplet wachaczy koszt kpl 170,reszta to juz eksploatacja.To sa najdrosze koszty,co moze sie popsuc.Ceny tarcz klockow,amortyzatorow,koncowek drazka filtry,takie same jak u innych,czasy ze byly drogie w utrzymaniu Francuzy i Japonczyki dawno sie skonczyły.A tak w nawiasie koszt naprawy belki z tyłu u innych producentow to koledzy maja golf IV,550zł,Vectra B ponad 600,zaznacze ze sa to młodsze roczniki niz moj.Reszte informacji na temat 206 mozesz znalesc na http://www.206club.net/

• 2 months later...
jest,jest takowa.Daj znać kiedy będziesz chciał ją zabrać;).Jakie plany z pontonem:confused:

Skleroza zapomniałem sobie o Tobie całkiem :D Jutro bym ją wziął, daj znać kiedy Ci pasuje to podjadę :) Plany...? Powiem na miejscu bo tajemnica hehe

Sprzedam ośmio tygodniową fretkę samiczkę wraz z klatką i wyposażeniem klatki tj. 2 hamaki, kuweta, "pellet" do kuwety, dwie miseczki, łóżeczko, poidełko. Klatka jest nowa, jest bardzo duża i posiada 3 piętra. Dodatkowo dokładam mniejszą klatkę (transporterek).

Fretka ma 8 tygodni, samiczka z domowej hodowli, posiada książeczkę i szczepienia. Jest bardzo żywa i energiczna.

Dokładam jeszczę karmę suchą i mokrą a jest tego dużo.

Sprzedaje ją, ponieważ okazalo sie, że moja dziewczyna ma uczulenie na sierść fretki.

Kosztowała mnie o wiele więcej, ale za tą kase jestem ją w stanie oddać w dobre ręce.

Cena 400 zł.

post-68-14545020273788_thumb.jpg

post-68-14545020275297_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Ciągnie człowieka na wieś a i rodzice już wiekowi więc trzeba pomyśleć o jakiejś przystani na stare lata. Szukam domu w okolicach Rzeszowa (max 30km) najlepiej z poddaszem do zaadaptowania. Nie mam wielkich wymagań. Czekam na każdą informacje i propozycje.

@rapala w okolicach Kolbuszowej jest do sprzedania dom ze stawem hodowlanym :D i znalazłem tez fajną ofertę w Woli Raniżowskiej ;) Anonse i rzeszowiaka mam już na oku. Pogadałem z listonoszami (jednak jakiś pozytywny aspekt pracy dla Poczty Polskiej się znalazł) obsługującymi rejony wiejskie. Poruszyłem też kontakty w biurach nieruchomości w Rzeszowie. Maszyna ruszyła i wyniki będą na pewno ale wiecie jak to jest. Ja chce kupić a może ktoś z kolegów chce sprzedać... trzeba sobie pomagać.

• 2 weeks later...