Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ostatnimi czasy odebrałem sygnały, iż jest zainteresowanie zorganizowaniem warsztatów "flytyingowych". Nie ukrywam, że osobiście również byłbym chętny by wziąć udział w tego typu spotkaniach.

Jest osoba, która zgłosiła chęć podzielenia się wiedzą- chętni by z tego skorzystać też są... więc pora działać.

Proszę zatem osoby zainteresowane tematem o zgłaszanie akcesu w tym wątku. Zobaczymy ile osób bedzie chętnych- potem pomyślimy wspólnie o lokalizacji. W wielu zakątkach kraju coś takiego z powodzeniem działa- może u nas też się przyjmie.

Zapraszam do dyskusji.

Posted

Andre, super pomysł.

Myslę że już najwyższy czas aby i na Podkarpaciu odbywały się takie spotkania.

Jesli to nie tajemnica, to uchyl proszę rąbka tajemnicy i zdradź kogo miałeś na mysli pisząc "Jest osoba, która zgłosiła chęć podzielenia się wiedzą".

Pozdrawiam,

Artek.

Posted

ok, moja skrzynka z materiałami i narzędziami spakowana, jutro kupie tylko kilka haków i ... Poproszę o adres i datę.

Chętnie nauczę się kręcić jakieś fajne muchy.

ps Andre .. jak to było w przedszkolu ..'kto proponuje ten wykonuje" tak wiec organizuj Krętaczu ..

A gdybyś potrzebował pomocy -daj znać .. jak tylko będę mógł -pomogę.

Posted

Chciałbym bardzo podziękować tajemniczej Osobie za tą inicjatywę. Świadczy ona nie tylko o dojrzałości wędkarskiej, ale o ogólnym podejściu do ludzi. Teraz to "towar" bardzo deficytowy w codziennym życiu i na naszym forum również:eek:. Uczcie się "mistrzowie" wszelkiej maści od Kolegi.

Teraz konkrety...jestem w stanie załatwić za free przyjazdne lokum w okolicach Niska(na górze bar , hotel).

Co do lokalizacji w okolicach Leska,to też mogę coś załatwić, alę za free będzie ciężko.

Mam nadzieję, że w tym roku uda się to spotkanie zrealizować.

Posted

Pomysł jest mocny! Osobiście najbardziej pasowałoby mi, gdyby takie spotkanie odbyło się w okolicach Rzeszowa. Jeżeli klimaty miałyby być bardziej południowe, to warto połączyć ze streamerowaniem za kropkami - ale to oczywiście dopiero w lutym.

Posted

Nie da się kręcić much bez podlewania ich zacnymi trunkami.

Bez tego rybom nie będą się podobać, będą krzywo pływać lub tonąć ;)

Dla mnie takie spotkanie powinno być w weekend, połączone lub nie z wędkowaniem, ale w miejscu przyjaznym dla wędkarzy, np. jakaś agroturystyka, mająca doświadczenie z wędkarzami lub/i odpowiednią lokalizacje.

Posted

Może bardziej warto by było spotykać się wieczorami przy weekendzie w okolicy Rzeszowa, kwestia miejsca..., na każdym spotkaniu jakiś temat przewodni np. sucha mucha i każdy z uczestników przedstawił by swoje ulubione wzory, każdy na pewno na tym skorzysta...

Popijanie "Markowych" trunków może warto pozostawić na inną okazję:D Trzęsącymi łapami to może być potem problem z sikaniem... i trzymaniem materiałów przy kręceniu...

Posted (edited)

Również chętnie wybrałbym się na takie spotkanie ze sztuczną muchą!!:beer:

Czy tylko chodzi o krętactwo czy również spotkanie nad rzeką? Szczerze powiedziawszy chętnie podpatrzył bym speców wywijających muchówką i ładnie kładących muszkę na wodzie.

Edited by plebsik
Posted

Również bym podpatrzył specjalistów od tej pięknej metody.

Szukam kogoś w mojej okolicy co by pokazał mi chodź jedną z metod np.metodę nimfową od której chciał bym zacząć.

Posted
Andre, super pomysł.

...uchyl proszę rąbka tajemnicy i zdradź kogo miałeś na mysli pisząc "Jest osoba, która zgłosiła chęć podzielenia się wiedzą".

Pozdrawiam,

Artek.

To kolega Łukasz- @luk_hna.

Fajnie, że jest grupa chętnych. Z tego co widzę najczęściej pada stwierdzenie "Rzeszów lub okolice".

W Rzeszowie nic raczej nie zdziałam, ale jeśli w grę wchodzą okolice to zapraszam... do siebie. Około 10 osób się odezwało w wątku. Jak znam życie frekwencja nie zawsze będzie stuprocentowa, więc spokojnie można coś takiego ogarnąć w domowych warunkach. Powiedzmy w soboty wczesnym wieczorem.

No chyba że ktoś z Rzeszowa jest w stanie coś zorganizować "na mieście".

A w przyszłości można się pokusić o wyjazd gdzieś nad San. Zakotwiczyć np w Gawrze, wieczorem pokrętaczyć, a rankiem wyskoczyć nad wodę.

Zacznijmy jednak od spotkań lokalnych.

Posted

Najlepiej by było w pobliżu rzeki, można by je przetestować. W lecie to nawet w Łączkach nad wodą mogło by się udać.

Posted

Mam nadzieję, że na początek będę mógł zaprezentować moje skromne doświadczenia, które pomogą kolegom w sporządzaniu podstawowych "klasycznych" wzorów muszek.

Podkreślam, że cały czas staram się rozwijać i z każdym tygodniem moje muszki są coraz bardziej "przemyślane", sądzę, że jest również kilka osób które na pewno pokażą wiele ciekawych rzeczy: @Loboss, @Dzieciol, @pawelgibadlo... i na pewno nie jeden z Was potrafi wyczyniać cudeńka...;)

Posted

Chętnie wziął bym udział w takim spotkaniu, może nauczył bym się czegoś nowego. Na spotkanie można by wykorzystać jakaś sale w szkole w Rzeszowie lub są na pewno na terenie Rzeszowa jakieś lokale a salami konferencyjnymi. Kwestia dogadania się z dyrektorem lub właścicielem. Ot taki mój pomysł:)