Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dziś nastawiałem się na szczupaki. Dwie godziny łowów przyniosły jedno branie około 45 cm szczurka,poza ni,m jeszcze dwa okonie.

Posted

Też byłem na Wisłoczku , ale poza paroma dyżurnymi klonkami było słabo.Kamaz gratki za piękną brzane, miałem szanse w tym roku na podobną ale przegrałem , chyba że się jeszcze uda .

Posted

Miałem czas powędkować dzisiaj rano , pare klonków z których najwiekszy miał ok 30cm,i moja rybka dziś największa to boleń 52 na wobka,z brzany dziś zero.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

W sobote zawitałem nad Wisłok,spotkałem Kamaza z feederkami.Pare rzutów i siadła Brzanka na wobka,niewielka ale walczyla jak niejeden wyrośniety kleń.Poza tym okonie brały ładnie ale klenie sie pochowaly i nie dziubały.Woda strasznie opadła i jak na miejski odcinek Wisłoka jest bardzo czysta ma to duzy wpływ na brak brań.

Posted

Zaczęło się dziś dobrze. W drugim rzucie szczupak pięćdziesiątak, pięć minut później trochę mniejszy. A potem już nic nie wzięło.

Posted

Dzisiaj posiedziałem 3h nad Wisłokiem w Nowej Wsi - nastawiałem się na feederkowanie. Przez 3 godziny pomimo ślicznego z wyglądu miejsca (byłem tam po raz pierwszy) brzany nie złowiłem. Były za to 3 certy, ok. 30cm każda i masa uklejek. Kończąc łowienie żałowałem, że nie mogę zostać dłuzej nad wodą, bo stada uklejek co chwilka pierzchały przed drapieżnikiem (-ami?).

Wypad udany, znalazłem świetne miejsce które z pewnością nie jedną rybą mnie obdarzy.

Posted

Byłem dziś na klenio-jaziach. Miałem w sumie dziś zakończyć sezon na te ryby, ale wobec dość dobrych brań zrobię to jutro ;)

Posted

Też dzisiaj wędkowałem ale brały same okonki nie przekraczające 20cm,mimo to było ok.Nad wodą było super i spędziłem wolny czas tak jak lubię.

Posted

Dzisiaj posiedziałem 3h nad Wisłokiem w Nowej Wsi - nastawiałem się na feederkowanie. Przez 3 godziny pomimo ślicznego z wyglądu miejsca (byłem tam po raz pierwszy) brzany nie złowiłem. Były za to 3 certy, ok. 30cm każda i masa uklejek. Kończąc łowienie żałowałem, że nie mogę zostać dłuzej nad wodą, bo stada uklejek co chwilka pierzchały przed drapieżnikiem (-ami?).

Wypad udany, znalazłem świetne miejsce które z pewnością nie jedną rybą mnie obdarzy.

z ta brzanka kolego bym nie przesadzal ciezko tam cos wyciagnac na nowej wsi chodzilem i szukalem uwiez mi ale zycze ci powdzenia zpiekna Barbel
Posted

Powędkowałem wczoraj na Wisłoczku tak ok 2,5 godz, efektem były małe rybki z okonia , klenia i największy okaz z brzany ok 28cm,woda bardzo niska.

Posted

Dawno nic nie dodawałem ;D

Posted

Dzisiejszy wypadzik nad Wisłok,woda niska ale klenie i okonie brały dobrze.Bolenie wszystkie ponakłuwał Sixa i spi......ły w góre na zalew ;Dwie fotki jedna z dziś i druga z wczesniejszego wypadu.

Posted

a ja dzisiejszy(jesienny) wypad uznaje za udany :) pogoda dopisały rybki również. Udało mi się dzisiaj złowić certę 31cm świnkę 28cm ( dawno świnki nie widziałem) no i do tego jeszcze plotki sztuk 5 w rozmiarach 20-25 cm oraz dwa krąpie i jednego leszczyka o uklejach nie wspomnę. oraz jazgarza miał chyba z 18-20 cm ( mały ale byk ::) ) oczywiście wszystko wróciło do wody. Wszystko złowione metodą spławikową tylko jazgarz z "gruntu"

Posted

Szczupaki coś niechętne do współpracy.Złowiłem jednego malucha około 40 cm, poza tym jeszcze jedno branie zanotowałem. Żywcowcy też narzekają na wyniki- może to i lepiej :)

Posted

Również i ja powędkowałem dzisiaj a wyniki takie o . Okoni 6 w tym największy miał ok 25 cm i klonki też coś koło 6 sztuk a największy miał ok 32 cm , dodam że wszystkie rybki złowiłem na swojaki bo na kupne dziś nie miały jakoś ochoty , jak zwykle wszystkie rybki pływają dalej.Za szczupaczkiem też śmigałem ale bez brania.

Posted

i ja dzisiaj także powędkowałem nad wisłokiem. wyniki: kilka plotek do tego kilka leszczy małych i na podsumowanie dnia jaz na 45 cm :) oczywiście spławik i fajna zatoczka ;)

Posted

Dzisiaj jak zwykle od rana spinek , parę okonków(małych) i kleni .

Największą dziś rybką był kleń na 55 cm złowiony na swojaka , pare fotek i pięknie mi pomachał ogonem jak odpływał. Branie było bardzo delikatne , w pierwszej chwili nie wiedziałem czy mam zaczep czy rybę. To jest moja życiówka w kleniu.