Bogol Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Byłem dzisiaj raniutko nad Wisłokiem klonek,okonek - drobnica.Idę w brzanowe miejsca i po jakiejś godzince łapania piękna brzana poszła tym razem w końcowej fazie holu,pomęczyłem się z nią i wyciągnołem ja już z nurtu na spokojną wode , zawaliłem w momęcie podbierania,luz na żyłce szkolny błąd 3:0 dla niej.Ale jak ją w końcu wyciągne to naprawde będe miał satyswakcje bo oceniam ją pod 70 cm , oczywiście wróci cudo do wody.
Andre Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Oby Ci się udało Bogo. Ja dziś miałem półtorej godziny na łowy.Starczyło by złowić klenia, jazia i okonia. Wszystkie rybki średniego wzrostu. Kilka razy do spływającego woba wychodził mi ładny kleń-nie udało mi się go zaciąć.
Andre Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Dziś raczej słabo.Zamiast kleni i jazi okonki, zamiast bolków szczupak. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Bogol Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Od rana na Wisłoku ładnie brały okonki , kleniki ok 10 szt razem (te dwa gatunki rybek ładnie brały na moje wobki) trafiła się też znowu świnka i mała brzanka , ona dzisiaj była największa z moich rybek i miała ok 30cm.Ogólnie rybka ładnie brała ale mała , a to co mnie cieszy najbardziej to to , jak się nastawiam na brzany to udaje mi się je złapać , mimo że małe ale cieszą.
Siksa Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Jako, że obiecałem złowić bola powyżej 72cm to wziąłem się do roboty. Wiemy, że nie jest to proste ale ktoś musi być zajebisty ;D Ostatnie połowy przyniosły 3 sztuki w tym największy ponad 60cm. Był też jeden spad, jedno branie pod samymi nogami (kocham to), prawdopodobnie podpięcie brzany na boleniowego woba bo szybko mnie wyroździerała. Szkoda, że te 6 godzin nad wodą zleciały tak szybko i musiałem wracać do roboty bo mógłbym jeszcze kolejne sześć wędkować. Na końcu boleniowego woba zaatakowała dziwna rybka niewiele większa od woba. Fotki mam na telefonie ale nie potrafię ich zapodać na kompa. Wyślę je do Tuny jak skończy odrabiać zadania domowe na jutro a on wyśle mi na pocztę i wtedy je zapodam. No i oczywiście nie mogę zapomnieć o wpadnięciu do bobrowej jamy. Wczorajszo-dzisiejsze imprezowanie zaczyna przechodzić więc odpuszczę Kubicę na Monzy i pojadę na ryby po tego obiecanego bolenia. Tymczasem popatrzcie na jego syna z wcześniejszej wyprawy. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Bogol Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Siksa widze że nie żartowałeś z tym bolem , powiem Ci że trzy sztuki na jednej wyprawie to nigdy nie miałem , co prawda były na to szanse nawet w tym roku , ale jednak było dwa razy po dwa . Nie powiem , w tym roku już nie chodze za boleniem ale jak widzę te biedne ukleje które nie wiedzą gdzie uciekać to serce bije mocniej . Myślałem że i ja poprawie to 72 w tym roku , ale jednak lekcja pokory i nawet nie zbliżyłem się do tego wymiaru. Oby Ci się poszczęściło , połamania.
Siksa Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 W tym roku najwięcej zdjąłem 7 sztuk. Myślę, że 10 sztuk da się z Wisłoka wydusić za jednym wypadem. Mateusz przesłał mi fotki z ostatniej wyprawy. To małe co chciało mi zjeść woba to co to jest? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Bogol Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 7 sztuk na jednej wyprawie , a myślałem że ja umie dobrze łapać bolenie , graty za taki wynik !
Szymek Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Siksa szalejesz. Trzymam kciuki za bolka 75+
Michal302 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 witam ! Łapiecie może bolenie na Woli Dalszej tam gdzie ma wpływ oczyszczalnia ? Bo ja tam byłem kilka razy i za każdym razem bez bolka :/
Siksa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Chodzi Ci o wpływ wody z elektrociepłowni? Jeżeli tak to to jaka to Wola Dalsza? Jeżeli tak to nie byłem tam już chwilę ale na ostatnich tamtejszych baletach w pierwszym rzucie za boleniem zaciąłem jednego gagatka ale kij do 14 g nie nadaję się na bolenie i szybko spadł. Fajny odcinek Wisłoka ale boleniowego szału to bym się tam nie spodziewał.
Kamaz 5511 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Witam długo nic nie dodawałem na forum wiec jest klenik z wisłoczka mial gdzies 50cm metoda oczywiście feeder przynęta pellet. Pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Michal302 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Tak chodzi mi o ten wpływ tylko że jest on z oczyszczalni ścieków. Jest tam dużo boleni bo jak rzucam tam to co chwile boleń tłucze. I to jest tak że raz na 5 min przynajmniej 1 uderza. Tylko że mi nie idzie łapanie boleni, jestem początkującym, a jak wiadomo boleń nie jest zbyt łatwą rybą. Może ktoś z Was przyjedzie na bolenie ? chętnie bym razem z kimś porzucał
Guest Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 a więc Michał po pierwsze to są Dąbrówki i wiem o jakie miejsce ci chodzi bo mieszkam ok 50 m od wisłoka i na tą miejscówke mam dosłownie rzut beretem po drugie łapałem tam wielokrotnie i widziałem dość duże sztuki które jak sam wyżej napisaleś uderzają co pare min. lecz jeszcze nigdy nic tam ku..a ! nie złapałem myśle że jak by któryś z Panów z tutejszych okolic przyjechał, wyciągnoł by ładną sztuke , pochwalił się zdobyczą i zdradził nie koniecznie taktyke xD
Kamaz 5511 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dzis ponownie uderzyłem i bylo troszku lepiej na mielonke skusił sie kleń 49cm i cos powyzej kilo wazył pieknie udawał brzane oprócz tego jedno konkretne branie brzanowe na mielonkę i po podniesieniu kija 0,22 pękła jak marzenia o wyholowaniu pozdrawiam Andrzejku zaczynaja skubac! pozdrawiam zdiecie jest troszku nie wyraznie ale spróbuje cos z nim zrobic
Andre Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Zaczynają skubać? - na mielonkę to i ja bym skubnął Kamaz. A zdjęcia nie widzę żadnego. A to mój dzisiejszy boluś, był jeszcze krótki szczupaczek i dwa równie krótkie klenie. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Dzienciol Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Ja fotek też żadnych nie mam, bo szkoda mi było kliszy w cyfrówce. Same kleniki po ok 30cm, ale miałem ciekawą akcje. Do mojego wahadła przywaliło się na raz dwa bolki. Piękny widok, ale żaden nie trafił. Łowiłem pod mostem kolejowym w Rzeszowie i na pewno są tam bolki 75+. A jutro jade nad Soline na 3 dni to może coś fotek porobie.
Michal302 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 chyba mówimy o innym miejscu, Pan Andre złapał tego bolenia chyba właśnie w tym miejscu więc wie o którym miejscu mowa Poza tym widziałem się już kilka razy z Andre na tej właśnie miejscówie
Guest Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 kk spoko myślałem że chodzi ci o to mjejsce
Michal302 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Dziś wypadzik na Wisłok. Rezultatem był 1 mały okoń i szczupak 60 cm [img width=750 height=562]http://img5.imageshack.us/img5/9965/dsc02296xt.jpg Rybki dalej pływają
Andre Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Fajny. Gratki. I skończcie chłopaki z tym "panem" .Czy ja już taki stary jestem?
Guest Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 ładny okaz i fajna mjejscówa ;D a co do Pana Andrzeja ''stary ale jary'' ;p
Kamaz 5511 Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Witam chciałbym przedstawic wam królowa polskich rzek Panią Brzanę hehe wkońcu się udało ;D moja miejscówka okazała się szczęśliwa oczywiście metoda feeder walka przepiekna życzę żeby każdy poczuł ta moc na wędce w szybkim nurcie i na żyłece głównej 0,20 i przyponie 0,16 miała 74cm wagę oceniam na dwa kilo ale cieżko powiedziec pozdrawiam ps. oczywście po szybkiej ranimacji w bystrym nurcie odpłyneła . Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Recommended Posts